Sport

’t Fean ’58 trainer Minno van der Werff geniet van zijn ‘jonkies’

GRONINGEN – Met het afhaken van Wietze Vrij, Harrie Groen, André van der Molen (nog wel inzetbaar), Harm Vrij en Jelmer van der Meer leverde ’t Fean ’58 een vracht aan routine in. Totaal waren zij goed voor maar liefst 1.232 wedstrijden in het vlaggenschip van de Feanster zaterdagtweedeklasser. Hun plaatsen werden met ingang van dit seizoen ingenomen door een handvol tieners, die zich moeiteloos aanpasten aan het niveau.

Voor Minno van der Werff is het elke week genieten. “Die jonge knapen willen zo graag, het is geweldig om mee te werken. Ik ben er heel blij mee”, zegt de kersverse hoofdtrainer, die pas op het laatste moment met assistent André van der Molen de A-selectie onder zijn hoede nam. Hij moest aan een geheel nieuw team bouwen. “We beschikken over een wel heel erg jonge selectie”, zegt clubman Van der Werff, die zelf jarenlang de kleuren van ’t Fean ’58 verdedigde. “Maar de jonge jongens doen het prima. Het is voor hen een leerweg, maar zij krijgen het vertrouwen. Al zullen ze echt wel eens een klapje krijgen. Dat weet je, maar dat is niet erg. Dat mag ook bij zo’n jonge lichting.”

Het team heeft de laatste tijd veel oefenwedstrijden gespeeld, waarin de resultaten hoopvol waren. “De jongens lieten een goede indruk achter, maar je moet er voor waken dat het niet te veel wordt. Er is veel arbeid ingestoken, dat moet je niet opbreken.”

Beker

Ondanks de 2-1 nederlaag tegen zondag tweedeklasser GVAV-Rapiditas – dat het vorige seizoen samen met Germanicus om de titel streed – konden de blauwhemden met een geheven hoofd van het veld stappen. De niet complete Groningers verloren de eerste bekerronde kansloos tegen stadgenoot GRC, dat uitkomt in de zondag eerste klasse (5-1). Ze lieten zien over een prima voetballend elftal te beschikken. Aangezien beide teams wilden voetballen werd het een aantrekkelijke wedstrijd. Al creëerden de Feansters in het eerste bedrijf weinig mogelijkheden. De 1-0 voorsprong door aanvoerder Arco Bartelsman was dan ook volkomen verdiend.  “De eerste helft stond het niet goed”, blikte Minno van der Werff terug. “Wij kwamen niet echt in ons spel. Zij waren toen de bovenliggende partij.” In de veertigste minuut leek de thuisclub op 2-0 te komen. Leon Knol schoot de bal in de verre hoek binnen, maar de bal vloog door een gat in het net even rap het doel weer uit. Het ontging de scheidsrechter, die een doelschop gaf. Een curieus moment.

De tweede helft kregen de bezoekers meer vat op het spel. Dat resulteerde na twintig minuten in de gelijkmaker door Erwin Vos (1-1). Toen even later Ingmar Liezenga ook nog met rood kon vertrekken veerden de Feansters helemaal op. De mogelijkheden kwamen volop, maar werden niet benut. De tegengoal viel aan de andere kant. Een prachtig genomen vrije trap door Ricardo Postema vanaf zo’n 20 meter was onhoudbaar voor de goed keepende Hessel Huisman (2-1).

“Er had meer ingezeten”, vond Minno van der Werff. “Jammer voor de nederlaag, maar schande is het zeker niet. Zij hadden een prima voetballende ploeg.” Met 1 punt uit 2 wedstrijden lijkt de tweede ronde ver weg. In eigen hand hebben de Feansters het niet. Maar bij winst van Broekster Boys op GVAV-Rapiditas is er nog van alles mogelijk. Dan moeten de blauwhemden zaterdag (aanvang 17.00 uur) thuis zelf wel winnen van GRC. Er gaan nl. twee teams door.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button