HoofdnieuwsSport

’t Fean ’58 wint 41ste editie Lauwersmeertoernooi

KOLLUM – Traditiegetrouw wordt het voetbalseizoen in Kollum geopend met het Lauwersmeertoernooi. De extreem warme temperaturen van de zomer hadden ook op de velden van Kollum hun weerslag dat het nog maar de vraag was of er kon worden gespeeld. Gelukkig heeft de regen van de afgelopen weken de velden redelijk goed gedaan en kon er op alle drie velden worden gespeeld.

Voorronde

Kollum , met de nieuwe technische staf ( Ron de Boer en Berry Nieuwenhuis ) startte op he hoofdveld met de derby tegen Friese Boys. Dat beide ploegen nog pas bezig zijn was in de wedstrijd terug te zien. Beide keepers kregen weinig te doen en moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Jente Jurre Klein wist één van de drie strafschoppen van de Boys te keren, de Kollumers faalden niet. Op het B veld was WTOC in een gelijk opgaande wedstrijd in de slotfase trefzeker tegen Anjum en scorde tweemaal. ’t Fean ’58 had weinig moeite om GSVV aan de kant te zetten en plaatste zich met een 3-0 overwinning voor de tussenronde. De laatste wedstrijd in de voorronde was voor SC Twijzel die met 2-1 te sterk was voor Kootstertille

Tussenronde

De eerste wedstrijd voor plaatsing van de finale was tussen Kollum en WTOC, opnieuw een derby. Net als in de 1ste wedstrijd was Kollum qua veldspel de bovenliggende ploeg, maar waren er weinig kansen. Nadat Joop Pynacker zijn eerste doelpunt van het seizoen had gescoord wist WTOC in de laatste minuut gelijk te maken en moest opnieuw via strafschoppen er een winnaar komen. Door driemaal te scoren en één gestopte strafschop van Kollum was TOC de eerste finalist. De kersverse 2de klasser  Fean ’58 had  een fout in de verdediging van Twijzel nodig om de score te openen. Ook nu was de laatste minuut een geplaatste afstandsschot die ervoor zorgde dat strafschoppen een winnaar moest aanwijzen. ’t Fean had de zenuwen iets beter onder controle en plaatste zich voor de finale. De verliezers van de voorronde moesten vervolgens uitmaken wie voor de vijfde plaats mocht spelen. Friese Boys was met 3-0 duieelijk te sterk voor Anjum, terwijl Kootstertille in de andere wedstrijd tegen GSVV met miniem verschil zich plaatste voor de strijd om de vijfde plaats.

Finaleronde

Na 2 nederlagen beloonde Anjum hun trouwe aanhang op en goede wedstijd tegen GSVV en nam met een 3-0 zege beslag op de 7de plaats. Op het B veld streden Friese Boys en Kootstertille in een gelijk opgaande wedstrijd voor de 5de plaats. Uiteindelijk wist Kootstertille éénmaal het net te vinden en zo het toernooi als vijfde te eindigen. De wedstrijd met de meeste doelpunten was de strijd om  het brons. Kollum en SC Twijzel schotelden het talrijke publiek op misschien niet  een beste wedstrijd, maar de foutjes in de verdediging zorgden voor vijf treffers. Tot tweemaal aan toe wist Kollum een achterstand weg te werken, maar in de slotfase werd een dekkingsfout de Kollumers fataal en ging de winst verdiend naar Twijzel. De grote finale ging tussen ’t Fean 58 en WTOC. Dat beide ploegen al twee wedstrijden in hun benen had was in de wedstrijd terug te zien. Geheel uit het niets was het Jens Hamstra die met een knal buiten de zestien de score opende. WTOC probeerde het wel, maar was duidelijk een maatje te klein. Na de rust werd de wedstrijd snel beslist, nadat de bal na een overtreding binnen de zestien op de stip ging. André van der Molen had geen moeite de 2-0 te scoren. In de slotfase mocht Rauol Dijkstra met een strak schot aanleggen en de eindstand bepalen op 3-0.

 

Verslag: André van der Meulen

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button