RegionaalSport

’t Fean ’58 wint moeizaam van concurrent VVI

SURHUISTERVEEN – Met nog in het achterhoofd de prachtige wedstrijd in en tegen buur Marum vorige week waren de verwachtingen tegen VVI zaterdag hooggespannen. De schrijver van het voorwoord in het programmaboekje had het goed gezien. De mannen van Minno van der Werff trokken met de kleinst mogelijke overwinning aan het langste eind. Edwin Notebomer werd de matchwinnaar door al voor de theepauze de 1-0 op het scorebord te zetten.

“Het slaagde ons vandaag niet om het publiek zo te vermaken als vorige week”, stelde assistent-trainer André van der Molen na afloop van de lastige wedstrijd tegen VVI uit Idskenhuizen. “In deze fase van de competitie kan het niet elke week top zijn.” De gasten staan er om bekend altijd met veel inzet en onbevangen de strijd aan te gaan. Vandaag was dit niet anders en ook speltechnisch is de hoge positie op de ranglijst niet verwonderlijk. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Gaandeweg de eerste helft pakte de thuisclub het initiatief zonder tot grote kansen te komen. Na een kansje voor Erwin Tabak viel de openingstreffer nogal onverwacht. Een verdwaalde voorzet van Edwin Notebomer verdween pardoes achter doelman Jelle Jelsma en de 1-0 voorsprong voor de thuisclub was een feit, 1-0. Het werd ook de ruststand.

Direct na de theepauze was de eerste de beste kans voor de gasten. Doelman Hessel Huisman pareerde de inzet. Voor beide elftallen het sein om flink gas te geven. Lang duurde dit niet, al snel daalde het peil zienderogen. VVI bleef gevaarlijk counteren en dus bleef het oppassen voor de blauwhemden. ’t Fean miste duidelijk een rustpunt op het middenveld en gaandeweg de tweede helft zorgde dit ervoor dat de taaie gasten prima in de wedstrijd bleven. In de slotfase herpakte de thuisclub zich en kreeg goede mogelijkheden om de score uit te breiden.

Achtereenvolgens Edwin Notebomer, Bard Pultrum en Jens Hamstra wisten doelman Jelsma echter niet te verschalken. Zo bleef het met moeite 1-0 met als resultaat de gedeelde koppositie op de ranglijst met Kollum. Dinsdagavond wacht de confrontatie met topfavoriet Be Quick Dokkum, de club van Mark Bosma, één van de aandachtige toeschouwers vanmiddag. Coach Bas Bijen van VVI viel de eer ten deel twee van de drie vleesprijzen in de loterij in de wacht te slepen. “Een schrale troost”, sprak de sympathieke Bijen. “Jammer dat ik ze niet kan ruilen voor drie punten.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button