Sport

’t Fean ’58 zet goede competitiestart door

JOURE – Na de zege op Nijland wist ’t Fean ’58 ook haar tweede wedstrijd in winst om te zetten. In de uitwedstrijd tegen SC Joure waren de Feansters de betere ploeg. Toen de prima leidende scheidsrechter Sarah Brinkkemper – zij hield de kaarten op zak – voor het einde floot stond er een 2-6 eindstand op het scorebord. De Feansters en Marum zijn na twee speelronden nog de enigste ploegen zonder puntverlies.

SC Joure was het vorige seizoen, dat na enkele wedstrijden vanwege corona werd afgebroken, de laatste tegenstander van ’t Fean ’58. De Feansters wonnen thuis met maar liefst 7-2. Die uitslag werd nu dus net niet gehaald. “Een prima begin van de competitie toch”, glunderde een tevreden Minno van der Werff, de trainer van de blauwhemden. Hij bracht het laatste gedeelte van de wedstrijd nog drie A-junioren in: Mark Jager, Franc van der Werff en Almer de Jager, die  ’s morgens ook al een wedstrijd gespeeld hadden. Zij maakten daarmee hun debuut in de hoofdmacht. “Dat was voor die jongens prachtig, daar doe  je het voor. Als je weet dat zij uit de eigen jeugdopleiding komen, dat geeft aan dat wij in Surhuisterveen goed bezig zijn.”

Het leek er aanvankelijk niet op dat het zo’n ruime overwinning zou worden. Met Erwin Vos voor de zieke Steef Loopstra kwamen de bezoekers al vroeg op een 1-0 achterstand. Uit de kluts na een corner werkte Sipke Visser de bal binnen. Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Een minuut later al kopte Jens Hamstra uit een corner van René Mellema raak (1-1). Even daarna pikte Erwin Vos de bal uit een hoekschop van Raoul Dijkstra op, zijn voorzet werd binnengeschoten door Wibo van der Werff. “Als je ziet hoe gemakkelijk de jongens de tegenslag van die snelle achterstand oppakten, dat is super”, zag de gedreven trainer. Het was het begin een superieur vervolg van het eerste bedrijf. Jens Hamstra had de pech de paal op zijn weg te vinden. Hamstra stond aan de wieg van de derde goal. Hij gaf voor op René Mellema, die breed legde op Bard Pultrum (1-3), een uitgespeelde aanval. Verdedigend gaf ’t Fean ’58 niets weg. “Achterin staat het als een huis”, aldus Van der Werff.

 

De tweede helft was voetballend van minder gehalte. Toch bleven de blauwhemden gevaarlijk. Rienk Bouma zette Bard Pultrum alleen voor de Jouster goalie, maar zijn inzet belandde op de lat. De voor René Mellema ingebrachte Erwin Tabak reageerde alert toen doelman Frank van der Werf een inzet van Jens Hamstra losliet (1-4). De weer sterk spelende Mayk Numan stuurde de snelle Tabak de ruimte in. Uit zijn voorzet scoorde Jens Hamstra zijn tweede van de middag (1-5). Uit een corner van Raoul Dijkstra controleerde Erwin Tabak de bal en tekende voor de 1-6. Dat Tjalling Terpstra in de slotminuten de stand op 2-6 bracht kan worden ondergebracht in de categorie ‘slippertjes’. Minno van der Werff: “Het is een overwinning van het collectief. Er zit een prima drive in het team, er wordt hard voor elkaar gewerkt. Dat is heel mooi om te zien.”

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button