HoofdnieuwsRegionaal

Teams gezocht voor ”Jumbo Drakenbootfestival” Kollum

KOLLUM – Op zaterdag 18 juni 2016 wordt voor de vierde keer het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum georganiseerd. Vorig jaar deden 408 deelnemers verdeeld over 24 teams aan dit spektakel mee. In een spannende finale ging Munnekezijl met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Ook dit jaar verwacht de gezamenlijke organisatie weer een groot deelnemersveld. De inschrijving is weer geopend. Teams kunnen zich gemakkelijk aanmelden via www.drakenbootfestivalkollum.nl.

De drakenbootraces worden gehouden in het Kollumer Kanaal, tussen de Molenhoek en de Hessebrug. Ook dit jaar doet commentator Klaas Jansma live verslag van de Jumbo drakenbootrace. Naast de wedstrijden op het water is er nog veel meer te beleven in Kollum. Zo is er weer een grote braderie, kinderspelen, muziek en blijft het lang gezellig in de feesttent bij de Hessebrug. De Jumbo uit Kollum is de hoofdsponsor van dit fantastische evenement. Welk team neemt dit jaar de wisselbeker mee naar huis? Het wordt een heel spektakel, dat is nu al wel duidelijk.

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Zie voor meer informatie en opgave formulier op www.drakenbootfestivalkollum.nl.

Archief Foto’s Nieuwsuitkollum.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button