RegionaalSport

Teams WSBF behalen 8 Friese titels in eigen huis

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag werden de Friese Kampioenschappen groepsspringen ABC nivo gehouden in de Surventohal te Surhuisterveen.

Het jeugd- en junioren team C moesten vanwege de promotieregeling voor het eerst aantreden in deze lijn. Dat ze hun goed staande wisten te houden tegenover teams waarvan de deelnemers meer springervaring hebben bleek wel uit het feit dat het jeugd team twee Friese titels in de wacht wisten te slepen en daarnaast op trampoline het zilver.

Op airtrack en trampoline/pegasus bleven ze de concurrentie voor en mochten hier het hoogste podium betreden tijdens de prijsuitreiking. Het junioren C team bemachtigde met een voorsprong van meer dan 1.5 punt het goud op trampoline/pegasus. Op airtrack wisten ze een vijfde plaats te bemachtigen. Hier moet de moeilijkheid van de sprongen nog iets verhoogd worden.

Het junioren B team wist op alle vier onderdelen waar B lijn werd gesprongen ruimschoots de Friese titels in de wacht te slepen. Dit team ging de uitdaging aan om op airtrack het hoogst haalbare nivo landelijk te springen.

In de A lijn zijn de eisen en opbouw van de sprongen veel complexer dan bij de overige nivo’s. Vanwege het strak en bijna foutloos uitvoeren van de sprongen behaalde het team op dit onderdeel met een puntentotaal van 26.900 ruimverdiend het goud en tevens de hoogste dagscore.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button