Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Technics4U” voor basisschoolleerlingen uit Dongeradeel en Dantumadiel

DOKKUM – Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart a.s. vindt er in Dokkum een groot techniekevenement plaats. Die dagen is er “Technics4U” voor basisschoolleerlingen uit Dongeradeel en Dantumadiel. Het evenement wordt georganiseerd door de Technetkring Noordoost Fryslân en speelt in op de sterk toenemende vraag aan technisch geschoold personeel de komende jaren. Dit geldt ook voor de regio Noordoost Fryslân, waar veel technische bedrijven vertegenwoordigd zijn.

Technics4U

Op de VMBO-VAKschool van het Dockinga College in Dokkum maken vrijdag ruim 420 leerlingen van groep 7 van 17 basisscholen in Dongeradeel en Dantumadiel kennis met de wereld van techniek door het techniekevenement “Technics4U”. Het evenement wordt vrijdag om 9.00 uur geopend door burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel.

’s Middags om 13.00 uur brengt wethouder Gerben Wiersma ven Dantumadiel het Technics4u evenement een bezoek.

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie voor basisschoolleerlingen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek, hoopt de organisatie bij te dragen aan de lange termijnoplossing van de personeelstekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van basisscholen, VO-scholen, MBO’s, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4u tot een zeer compleet techniekevenement.

Bedrijfsbezoek

Op zaterdag 14 maart kunnen de leerlingen een bedrijfsbezoek brengen aan:

– Dijkstra Draisma

– Autoschade Hoogstra

– Adema Architecten

– ASN Installaties

De bedrijven laten zien hoe leuk techniek kan zijn door de leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes met het brede vakgebied van de techniek te laten kennismaken. De leerlingen krijgen niet alleen een rondleiding bij ieder bedrijf; de verschillende technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen aan bod: van VMBO tot en met HBO/universiteit.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button