Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

TechnologieCentrum Noord-Nederland & Innovatiehuis Lauwersdelta tekenen samenwerkingsverband

BUITENPOST –  – ‘Economische versterking van het Noordoost Friese bedrijfsleven door het stimuleren van innovatie en samenwerking’ Innovatiehuis Lauwersdelta en TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) gaan samenwerken om de Noord-Nederlandse economie te stimuleren. Afgelopen week hebben de heer M. R. van der Veen (Innovatiehuis Lauwersdelta) en de heer W.G. Rijke (TCNN) een samenwerkingsverband ondertekend waarin dit gezamenlijk doel wordt nagestreefd.

‘Met deze samenwerking willen wij de economie in onze prachtige regio versterken. Het innovatiehuis en TCNN vullen elkaar aan op het gebied van kennisdeling en organisatiekracht, aldus kwartiermaker Martin van der Veen. ‘Beide partijen hebben als doel om werkgelegenheid te creëren. Het innovatiehuis heeft een focus op start-ups terwijl het TCNN juist genesteld is binnen het midden- en klein bedrijf in Noord-Nederland’, aldus directeur Wytze Rijke.

Met deze samenwerking kunnen we samen optrekken in het versterken van de economie in Noord-Nederland. Daarbij speelt het stimuleren van innovatie en samenwerkingen een grote rol. Beide partijen erkennen dat zij elkaar in het verwezenlijken van hun missie hierop kunnen aanvullen, waarbij het innovatiehuis een focus heeft op de start-ups terwijl TechnologieCentrum Noord-Nederland juist is genesteld binnen het midden- en klein bedrijf in Noord-Nederland.

 

foto: Op de foto wordt het samenwerkingsverband beklonken door de heer M.R. van der Veen van Innovatiehuis Lauwersdelta & de heer W.G. de Rijke in de vorm van een handdruk.)

 

 

Over Innovatiehuis Lauwersdelta

Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost biedt een inspirerende werkomgeving aan ambitieuze en vernieuwende ondernemingen uit Noordoost-Fryslân en het Westerkwartier. Nieuwe en bestaande innovatieve MKB-ondernemingen stimuleren elkaar,  versterken elkaar en groeien zo door. Innovatiehuis Lauwersdelta is een regionaal kennis- en netwerkcentrum dat tevens fungeert als creatieve broedplaats.

 

Over TCNN

TechnologieCentrum Noord-Nederland werkt aan concrete samenwerkingsprojecten ofwel innovatieve clusterprojecten tussen het noordelijk MKB en de kennisinstellingen. Het gaat hier om technische, economische en bedrijfskundige haalbaarheidsstudies, technologieprojecten en specifieke workshops. Het TechnologieCentrum Noord-Nederland staat voor economische versterking van Noord-Nederland en het Noord-Nederlandse bedrijfsleven, met name het midden- en klein bedrijf (MKB).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button