Teleurstellend De Lauwers onderuit tegen Blue Boys

WARFSTERMOLEN – Afgelopen zaterdag moest de Lauwers aantreden tegen het Blue Boys van trainer John Blauw. Dat de wedstrijd na 45 minuten gespeeld was (0-4 russtand)  had niemand op voorhand verwacht. Na afloop van de wedstrijd liepen de meningen dan ook uiteen over de geleden nederlaag. Was het de instelling van de spelers, de tactiek, of de kwaliteit van de tegenstander welke de thuisploeg parten speelde. De waarheid zal in het midden liggen.

Nadat pupil van de week Mathijs van der Laan de bal aan het rollen had gebracht, was het Blue Boys dat  gretig en fris aan het duel  begon. De ploeg uit Nij Beets creëerde, voornamelijk door slordigheden aan de kant van de Lauwers, al snel enkele mogelijkheden. Voornamelijk de rechter vleugel aanvaller en spits Sander Hoekstra bezorgden de defensie van De Lauwers grote problemen. Binnen tien minuten moest Harry Agema handelend optreden. Na ongeveer  15 minuten kwam de Lauwers dan ook op achterstand. Het was de eerder genoemde spits Hoekstra die op zijn wenken werd bediend vanaf de zijkant. De spits liet zijn kwaliteiten zien en schoot de bal beheerst achter Agema 0-1. De equipe van Nico Roorda, die uit de eerste 4 wedstrijden 9 punten haalde, kon de bal wat langer in de ploeg houden maar hanteerde vanuit het middenveld een veel te laag tempo om ook maar een beetje gevaar te creëren. Slechts bij standaardsituaties lieten de blauw/witten de tanden zien.  Blue Boys daarentegen was zeer effectief, de kansen die de ploeg kreeg, werden resoluut  afgerond. Opvallend was dat drie van de vier tegendoelpunten bijna identiek waren, vanaf de zijkant werd spits Hoekstra bediend, die de ballen op zijn beurt achter Agema schoot. Ruststand 0-4.

Na het gebruikelijke kopje thee, kon de Lauwers (wel) serieus tegenstand bieden. Het was Josbert Timersma de uit een vrij trap de 1-4 aantekende. De Lauwers zette meer druk naar voren en hier had Blue Boys moeite mee. Wouter Broers zorgde zelfs voor de 2-4 en 10 minuten later had Broers ook de 3-4 moeten maken. Maar de middenvelder zag zijn schot gestopt worden door de doelman van Blue Boys. Uiteindelijk controleerde Blue Boys het duel en kon de Lauwers nog wat kleine speldenprikjes uitdelen, hetgeen  echter geen doelpunten opleverde.

De uiteindelijke 2-4 einduitslag was dan ook terecht. Hierdoor moet de Lauwers pas op de plaats maken en is het terug te vinden op een zesde plaats in 5c.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Sc Twijzel!

Opstelling: Harry Agema; Wiebe Zuidersma (75. Sander Wilpstra), Hedman Vellenga, Sipke Vellenga, Robert Ozinga; Jacob Grijpma, Josbert Timersma, Wouter Broers; Bert Jager (75. Martijn Fokkema), Sietse Jager.