Teleurstellend resultaat WTOC

OUDWOUDE – Het leek zo goed te gaan de eerste minuten. WTOC creëerde enige kansen. Een schot van Tedo kon nog gestopt worden uit de rebound schoot Nyckele Smeding over. Jilles Bosma strandde op de deze middag nadrukkelijk aanwezige Foarut Doelman Sander de Boer.

In de 10e minuut bleek een hoge bal te veel problemen op te leveren voor doelman Geoffrie Hoiting, via zijn handen verdween de bal in het doel 0-1. WTOC was even helemaal de kluts kwijt. Dit resulteerde in een 0-2 achterstand. Een misverstand in de verdediging ging hieraan vooraf. Jorrit Boomsma kon eenvoudig binnen tikken. Jaap de Bruin kreeg nog een goede mogelijkheid opnieuw bleek de doelman een niet te nemen obstakel.

Bij het begin van de tweede helft was Tedo de Bruin vervangen door Jelmer de Boer. WTOC kwam als herboren uit de startblokken. In de 53e minuut was het raak Jaap de Bruin maakte de aansluitende treffer 1-2. WTOC bleef het initiatief houden. Foarut kwam nog nauwelijks over de middellijn. Het leek een kwestie van tijd om Foarut de genadeslag toe te dienen. WTOC kreeg voldoende kansen. De schoten gingen net naast of werden door de Foarut doelman tegengehouden. De beste kans was voor Jaap de Bruin van dichtbij schoot hij tegen de doelman aan. Uit een van de schaarse aanvallen van Foarut weer een misverstand in de WTOC defensie. De snelle Jorrit Boomsma liet dit cadeautje niet aan hem voorbijgaan en bracht de stand op1-3

Een domper voor WTOC. Er kwam nog een opleving na de zoveelste gemiste kans kwam een voorzet van Taede van der Ploeg bij Jelmer de Boer en werd de achterstand verkleind tot 2-3. Met nog enkele minuten te gaan was de tijd te kort om een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Een teleurstellende eerste helft en een betere tweede helft waarin het niet meezat. Veel gemiste kansen. Er zal hier en daar nog wel wat gesleuteld moeten worden wil WTOC een rol van betekenis kunnen spelen. Qua potentie van de selectie moet dat mogelijk zijn. Komende zaterdag geen voetbal voor WTOC. Donderdagavond wordt geoefend tegen Friese Boys.