HoofdnieuwsRegionaal

Tentoonstelling It Lytse Slot Veenklooster

VEENKLOOSTER – It Lytse Slot biedt dit jaar weer een prachtige tentoonstelling tot 1 november. Diverse eigen collecties worden tentoongesteld. Een unieke collectie oude/bijzondere kledij, schilderijen van Klaas Koopmans, een verzameling van het Koningshuis, een collectie oranje aardewerk, en nog veel meer. Bijzonder dit seizoen is de geschiedenis van de tuin van It Lytse Slot.

Tot voor kort was Lucas Roodbaard dé tuinarchitect van Friesland in de 19e eeuw. Maar sindsdien is een tot nu toe onbekende ontwerper van tuinen uit het stof gehaald: Gerrit Vlaskamp. Vlaskamp heeft diverse bekende tuinen in Friesland ontworpen waaronder de tuin van It Lytse Slot. In een onlangs uitgebracht boek: de vergeten tuinen van Gerrit Vlaskamp, kunt u alles over zijn leven en werk lezen. Ter ere van hem staat de tuin van It Lytse Slot dit seizoen centraal.

Openingstijden: Van maandag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur. Zondags gesloten. Tweede paasdag geopend van 13.00-17.00 uur. Groepen op afspraak.Telefoon: 0511-445214.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button