Terechte nederlaag voor Kollum tegen WPB

KOLLUM –  Na twee overwinningen werd Kollum in de tweede thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys op de eerste nederlaag getrakteerd. Vanaf de aftrap van scheidsrechter Flederus lieten beide ploegen zien dat ze vandaag voor de winst wilden spelen, hetgeen inde eerste minuten veel strijd gaf op het middenveld. Veel gevaar kwam er niet voor beide doelen,  het eerste gevaar was ervoor de Kollumer ploeg nadat Robbert Lietmeijer op aangeven van Joop Pynacker vrij kon uithalen, maar zijn schot door Dennis Meijer uitstekend zag gekeerd worden en verwerkt tot corner, wat geen gevaar opleverde. De counter die daarop volgde leverde het eerste gevaar op voor het doel van Eppie Weidenaar, echter het schot van Jort Oving verdween over de goal.  Het spel golfde over en weer zonder grote problemen voor de beide doelen, met een poging vanaf de zijkant probeerde Joop Pynacker het en aan de andere kant verdween een schot van de gasten naaste de goal. Net na het eerste kwart werd de score door de gasten geopend nadat een voorzet  van  Mokum  Fokum in een scrimmage voor de voeten van Casey Spoelstra kwam en deze het leer met een streep achter Weidenaar schoot. Een beter en feller spelend WPB had op dat ogenblik het heft in handen en de Kollumers liepen achter de feiten aan.  Met lange ballen probeerde de ploeg van Ronnie om zich in de wedstrijd terug te spelen, echter werden de spitsen niet gevonden. Net voor het half uur leek Kollum terug te komen in de wedstrijd, nadat Joop Pynacker de bal wel of niet in buitenspel positie prima binnenschoot. Op advies van de voor buitenspel vlaggende grensrechter keurde de scheidsrechter de  wat menig supporter terechte treffer echter af. Dat Kollum het deze middag  niet kado zou krijgen kwam na een half uur spelen, onnodig balverlies bezorgde de gasten een mooie 0-2 voorsprong op nadat een voorzet via een scrimmage voor de voeten  van  Robert Jansen beland en deze onberispelijk achter Weidenaar schoot. Dat het voor Kollum moeilijk zou worden werd alleen maar duidelijker, het spel werd slordiger en passes kwamen niet aan en met de ruggesteun van 0-2 vonden de gasten het wel goed.

Na de rust probeerden Ronnie en Siebe het met  twee wissels ( Rutger de Poel en Romke Bos  voor Robbert Lietmeijer en Otto Christiaan Jonker)  het spel te kantelen, echter kreeg men geen grip op de fel maar sportief spelende tegenstander die deze middag niet naar Kollum waren gekomen  voor een nederlaag en streden om van de hatelijke nul af te komen. Het spel werd er in de tweede helft niet echt beter op, voor de beide doelen gebeurde weinig en daar de aansluiting van Kollum uitbleef kwam de irritatie in het spel  met gevolgd door een onnodige gele kaart voor Marinus Hoekstra. Dat de winst niet in Kollum zou blijven was ondertussen wel duidelijk, na twee overwinningen werd de goed seizoensopening een halt toe geroepen.  Met zijn laatste wissel ( Christanna Rispens voor Siedo Bauke Jonker ) werd het laatste middel gebruikt om de score te laten kantelen, echter viel het doek inde tachtigste minuut nadat de bal op de stip kwam na een overtreding van Denny Nicolai op Robert Minks. Scheidsrechter Flederus die niet echt goed in de wedstrijd zat bestrafte de overtreding  met een rode kaart, waar misschien geel volstaan had. De terecht toegekende strafschop werd door Mokum Forum naar de 0-3 eindstand geschoten en liet zodoende de Kollumers met een kleine kater achter.