HoofdnieuwsRegionaal

Terug naar 1797: Kollumer Oproerdagen

KOLLUM – Op vrijdag en zaterdag 05 & 06 juli 2019 organiseert de Winkeliersvereniging “HIM” de Kollumer Oproerdagen. Op de Voorstraat en de Wallen in Kollum waant u zich even helemaal terug in de tijd van 1797. Met een groot straattheater gezelschap en winkeliers gaat dit een beleving worden voor het hele gezin.

Dit alles gelijktijdig met het Openluchtspektakel “Salomon, het Kollumer Oproer”, wat de eerste week van juli plaats vind op het Maartensplein.

Op vrijdag 05 juli van 16.00 tot 19.30 uur en zaterdag 6 juli van 10.30 tot 15.30 uur wandelt u door een grote poort zo terug in de tijd. De dorps omroeper waarschuwt iedereen dat het onrustig is in Kollum omdat de Fransen aan de macht zijn.

Door de poort heen gekomen speelt zich het leven af van 1797 met bedelaars, werkvrouwen, straatschoffies, rijke adel en zakenmensen en nog veel meer. Ook de winkeliers zullen speciale acties houden en hun winkel terug brengen in de stijl van eind 1700.

Er spelen in totaal 40 mensen aan mee waaronder 13 kinderen, met als speciale gast Sj.Starkenburg sr, die na de oorlog zelf nog heeft mee gespeeld in t toneelstuk over ‘t oproer, Skaad en Ljocht.

Ook zijn zoon en kleinzoon doen mee: Drie generaties Starkenburg dus!! De kleding word verzorgd door outfit toneel kleding uit Bergum en is al een prachtig decor om naar te kijken. Iedereen is welkom en de entree is gratis!

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button