Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Textielcontainer in Burum

KOLLUM – Gemeente Kollumerland c.a. heeft – in samenwerking met Humana – een textielcontainer geplaatst in Burum, bij de bushalte aan het begin van de Rosemastraat. Het college van B & W hecht waarde aan het bevorderen van textiel inzameling, want veel kan worden hergebruikt. Hiermee voorkom je verspilling van goede grondstoffen.  

Er zijn nu zes textielcontainers op vier locaties in de gemeente Kollumerland c.a. aanwezig. De andere locaties zijn aan de Mr. Andreaestraat in Kollum, Cedelshof in Kollumerzwaag en op de Milieustraat in Kollum. Humana en de gemeente gaan bekijken of het haalbaar is om ook elders in Kollumerland c.a. meer kledingcontainers te plaatsen.

Bijna alle textiel is welkom!

Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven, of gebreid. Denk hierbij ook aan badlakens, het vaatdoekje van het aanrecht, kussenhoezen, gordijnen, ondergoed en sokken.

Of het nu wel of niet meer te dragen is, omdat het kapot en versleten is, het kan allemaal in de textielbakken. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom. Belangrijk is wel dat het textiel goed verpakt wordt aangeboden in een gesloten (vuilnis)zak.

Welk textiel niet?

Textiel dat sterk vervuild is met olie en/of verf, kan niet worden ingeleverd. De vezels van dit textiel kunnen niet meer worden hergebruikt.Meer informatie

Wilt u precies weten, welke soorten textiel u in de textielcontainers kunt deponeren? Deze informatie vindt u op http://www.humana.nl/vind-een-container/wat-mag-er-in-de-container/.

 

Foto: Textielcontainer bij de bushalte, aan het begin van de Rosemastraat in Burum

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button