HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Textielinzameling in deel Noardeast-Fryslân door Raderwerk Kollum

DOKKUM – Het textiel in een deel van de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de komende vier jaar wederom ingezameld door Raderwerk Kollum. Het betreft hier de regio van de voormalige gemeente Kollumerland c.a.. De contracten hiervoor werden op  21 mei 2019 ondertekend door wethouder Pytsje de Graaf van Noardeast-Fryslân en directeur Peter Rutgers van Werkpro.

De huis-aan-huis inzameling van textiel vindt twee keer per jaar plaats. Daarnaast kunnen inwoners  het textiel naar de speciale bovengrondse kledingcontainers brengen die in diverse plaatsen in de regio staan opgesteld. Ook de inzameling van deze containers en de sortering van kleding wordt gedaan door cliënten van Raderwerk. De opbrengst van het textiel komt, na aftrek van de kosten, weer ten goede aan de activiteiten van Raderwerk.

De Kringloopwinkel van Raderwerk verkoopt ook tweedehands kleding en er wordt van overgebleven textiel en kleding weer nieuwe producten gemaakt.

Inzameling in andere delen
De gemeente Kollumerland c.a. heeft in 2015 de inzameling van textiel vergund aan Raderwerk Kollum. Beide partijen waren zeer tevreden over de inzameling van de afgelopen jaren. De inzameling en sortering van textiel in het gebied van de voormalige gemeenten Dongeradeel en Ferwerderadiel wordt  i.s.m. Omrin uitgevoerd door De Wissel in Dokkum.

 

Eigen foto: wethouder Pytsje de Graaf en directeur Peter Rutgers van WerkPro ondertekenen de contracten in de winkel van Raderwerk in Kollum.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button