EvenementenHoofdnieuwsOndernemendRegionaal

The Voice deelnemer Dilana in het Badhús De Westereen

DE WESTEREEN – Vrijdagavond 3 februari treedt Dilana op in het Badhús in De Westereen. De uit Zuid Afrika afkomstige Dilana heeft een imponerende muzikale carrière. Als ze zestien is, begint ze de groep Wozani en met  de single Dancing in the moonlight staat de groep zes weken op nummer 1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade. In 1996 verhuist Dilana naar Nederland en scoort ze een aantal hits van haar album Wonderfool als Do you now en To all planets.

Dilana verhuisd naar Amerika waar zij vervolgens een schare fans krijgt door haar optreden in het nationale tv show Rockstar Supernova waar ze als tweede eindigt. Daarnaast is ze de eerste en enige zangeres voor de band LA Guns waar ze twee tours mee doet. In 2013 wordt haar vierde cd uitgebracht Beautifull Monster, geproduceerd door Jack Endino (Soundgarden, Nirvana, Pearl Jam). Dilana heeft in het voorprogramma gestaan van grote namen zoals Joe Cocker, Aerosmith, The Bangles, Beth Hart, Motorhead, Velvet Revolver en nog veel meer.

In 2009 maakt ze een uitstap richting acteren en ook dat gaat haar goed af. Ze won de Best Actress Award bij the Action On Film International Film Festival als ook Best Actress Award and the Best Music Award bij the American International Film Festival voor de negen nummers die ze geschreven en uitgevoerd heeft in de film Angel Camouflaged.

Het jaar 2016 is een druk jaar geweest voor Dilana. Niet alleen wordt haar vijfde album Dilana/Angel Camouflaged uitgebracht maar in hetzelfde jaar brengt ze haar eerste live akoestisch DVD uit. Daarnaast wordt ze uitgenodigd om deel te nemen aan The Voice of Holland en veroverd weer het publiek in Nederland. Vanwege de nu al grote belangstelling voor haar optreden in het Badhús wordt geadviseerd om de entreekaarten in de voorverkoop te reserveren via de site van het Badhús.

Foto  Evina Schmidova

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button