EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Theatervoorstelling ´Afslag´ op basisscholen

KOLLUM – Vanaf 19 november 2012 speelt theater ‘Smoar’ op de basisscholen in Kollumerland c.a. voor de groepen 7 en 8 de theatervoorstelling ´Afslag´. De gemeente subsidieert het uitvoeren van de voorstelling. ‘Afslag’ is ontwikkeld op vraag van Verslavingszorg Noord Nederland.

De voorstelling gaat over het maken van keuzes. In groep 7/8 ben je daar al mee bezig. Je praat thuis of in de klas over je toekomstdromen: Wat word je later? Naar welke grote school ga je? Welke vrienden kies je? ‘Afslag’ gaat over het kiezen van je eigen weg. Kies je voor jezelf of doe je wat anderen van je verwachten? De vorm van de voorstelling is vergelijkbaar met het tv-programma De Reünie, waarin het publiek een klas is die terugblikt naar vroeger. De acteurs spelen medeklasgenoten van het publiek en vertellen hoe zij de afgelopen 10 jaar hebben ervaren.

Het is een interactieve voorstelling waarbij de personages voor verschillende uitdagingen en verleidingen komen te staan. Situaties die soms absurd zijn, soms hilarisch, maar af en toe ook even best moeilijk.De voorstelling duurt 75 minuten, inclusief nabespreking, en wordt gespeeld door Anne Zijlstra en Noortje Vos.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button