EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Thematentoonstelling “Levende Have II” in Galerie De Kuiperij VeenKlooster

VEENKLOOSTER – In de tekeningen van Loes Botman komt haar liefde voor de dieren om ons heen tot uitdrukking. De manier waarop ze de dieren weergeeft, getuigt van een grote belangstelling voor het natuurlijk gedrag. Opmerkelijk is het contact dat ze weet te leggen tussen dier en mens. De dieren kijken de toeschouwer vaak aan. Soms verrast, alsof ze niet in de gaten hadden dat ze bekeken werden, soms terloops, om aan te geven dat de aanwezigheid van de mens voor het dier nu eenmaal een onvermijdelijk gegeven is.

Loes Botman werkt in pastel, met een rake streek en met bijzondere verbeeldingskracht. Het thema van de tentoonstelling is “Levende Have II”, het dier in al haar schoonheid weergegeven. De tentoonstelling “Levende Have I” vond twee jaar terug plaats en was een groot succes. Deze tentoonstelling zal ook ongetwijfeld volop aan het verwachtingspatroon voldoen.

 

Corrie Erkelens maakt fraaie doosjes in keramiek. De geometrische vormen bestaan uit  vierkante of rechthoekige doosjes met deksel. De doosjes zijn voorzien van een vlakkenpatroon in subtiele kleuren. De organische vormen zijn uit rollen klei opgebouwd. De buitenkant is ruw afgewerkt en is met oxide bewerkt of van een vleugje glazuur voorzien.

Voor meer informatie: www.galeriedekuiperij.nl

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button