Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Thús om hús-actie voor nette tuinen

DOKKUM – Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende actie: ‘thús om hús’ van Thús Wonen. Afgelopen weken hebben medewerkers van de woningcorporatie de actie gehouden in de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Dantumadiel. Zij deden een ronde langs 433 woningen, waarbij gekeken werd naar het onderhoud van de tuinen. Slecht onderhoud van tuinen is vaak een doorn in het oog van omwonenden en komt daarmee de leefbaarheid van dorpen en wijken niet ten goede. Met de jaarlijkse actie wil Thús Wonen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid.

Het effect van de jaarlijks terugkerende actie is dat de meeste tuinen er bij de rondgang van de medewerkers er in de meeste gevallen goed verzorgd bij liggen. Huurders die toch een ‘rode kaart’ kregen, werkten bovendien vrijwel zonder uitzondering mee aan het alsnog op orde brengen van hun tuin.

Overigens deelde Thús Wonen beslist niet alleen rode kaarten uit. Een aantal tuinen was zelfs een ware lust voor het oog. De eigenaren van die tuinen kregen dan ook een groene complimentenkaart in de bus. In totaal werden in de drie gemeenten 433 adressen bezocht. Er werden 32 rode kaarten en 34 groene kaarten uitgereikt. Na een tweede bezoek was er voor 4 ontvangers van een rode kaart nog werk aan de winkel, de rest had de tuin al op orde gebracht. Sommige zelfs zo netjes, dat zij alsnog een groene kaart uitgereikt kregen.

De inspecties werden uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten. In Dongeradeel ging ook een huurder mee op de ronde. De nauwe samenwerking met de gemeente had als bijkomend voordeel dat kleine euvels als bijvoorbeeld loszittende stoeptegels direct verholpen werden.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. hebt u werkelijk op de Triemen ook gekeken, waar voorheen fan van der Veen woonde is het huis nog niet af, maar de tuin mag wel even bijgeholpen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button