Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Thús Wonen bouwt 55 nieuwe huurwoningen in Dokkum

DOKKUM – In de wijk de Hoedemakerspolder wordt na de bouwvakvakantie gestart met de bouw van 35 ruime eengezinswoningen. De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Van Wijnen naar een ontwerp van TWA architecten.

In de wijk Fonteinslanden wordt nog voor de bouwvakvakantie gestart met de bouw van 20 woningen, 15 levensloopgeschikt en 5 eengezinswoningen. De woningen worden gebouwd door aannemingsmaatschappij Jellema naar een ontwerp van Adema Architecten. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de woningen, naar verwachting,  in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

Voor beide projecten geldt dat er rekening is gehouden met het beleid van de overheid, waarbij mensen geacht worden zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen, ook als er fysieke beperkingen ontstaan. In beide projecten worden levensloopbestendige woningen gebouwd.

Alle woningen in de Hoedemakerspolder kunnen levensloopbestendig worden gemaakt, door het aanbrengen van een personenlift. Dit kan als de bewoner rolstoelafhankelijk is en beschikt over een geldige WMO-indicatie van de gemeente en er geen voorliggende voorzieningen mogelijk zijn.

In het nieuwe plan in de wijk Fonteinslanden worden 15 levensloopbestendige woningen gebouwd met badkamer en slaapkamer op de begane grond. Tevens worden er 5 gezinswoningen gereali­seerd. Het bouwen van twee verschillende type woningen naast elkaar biedt de mogelijkheid om in kader van mantelzorg hulp en ondersteuning te bieden.

Thús Wonen mag als sociale verhuurder woningen verhuren aan mensen met een verzamelinkomen van maximaal € 34.911,- per jaar (prijspeil 2015).  De  woningen worden aangeboden onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat als de huur te hoog is in verhouding tot het inkomen, via de Belastingdienst huurtoeslag aangevraagd kan worden. De woningen worden zeer binnenkort op de website voor verhuur aangeboden.

Naast Dokkum heeft Thús Wonen ook nog nieuwbouwprojecten in Kollum en De Westereen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button