HoofdnieuwsRegionaal

Thús Wonen maakt de balans van de stormschade op

DOKKUM – Na de storm van maandag 28 oktober jl. maakt Thús Wonen de balans van de stormschade op. In de eerste vier dagen ontving Thús Wonen circa 800 schademeldingen. De meldingen komen uit 29 verschillende dorpen, maar met name Dokkum blijkt uit inventarisaties zwaar getroffen.

Medewerkers van Thús Wonen zijn massaal ingezet om de stormschades in alle dorpen en wijken te inventariseren. Doel hierbij was het in kaart brengen van de schades en om prioriteiten te stellen. Thús Wonen vindt het met name van belang om de veiligheid van haar huurders te garanderen en de kans op gevolgschades door lekkage te minimaliseren.

Er zijn rond de 1.000 woningen getroffen door de storm. In de meeste gevallen gaat het om weggewaaide dakpannen en omgevallen schuttingen. In 30 gevallen gaat het om zwaardere schades, zoals daken waarvan de gehele dakbedekking is weggeblazen of bomen die op woningen terecht zijn gekomen.

Jeroen Kuipers, teamcoördinator Vastgoed: “Het is keihard werken en we doen er alles aan om de veiligheid voor onze huurders te waarborgen. De verwachting is wel dat we nog enkele weken nodig hebben om alles op te kunnen lossen. De uiteindelijke kosten zijn hoog, maar dat is op dit moment nog niet in te schatten. Tsjnst Onderhoud is op dit moment hard aan de slag om de schades te repareren. Ook hebben we veel lokale installateurs en aannemers ingezet. We merken dat het vinden van goed vervangend materiaal, voornamelijk dakpannen, op dit moment ook lastig is”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button