Tien van Kollum tikken ONT helemaal zoek

KOLLUM – Het was zaterdag genieten voor de supporters van Kollum om te zien hoe hun ploeg met soms oogstrelend voetbal geen spaan heel liet van ONT. De mannen uit Opeinde werden soms compleet zoek  gespeeld en de einduitslag van 6-1 was dan ook dik verdiend.

Het begon al in de achtste minuut toen Marinus Hoekstra via een kluts de bal kreeg, maar zijn inzet ging net naast. Twee minuten later was het wel raak nadat Romke Bos een strakke voorzet vanaf links losliet en Joop Pijnacker op de goede plaats stond om binnen te koppen. Tien minuten later kreeg Kollum een domper te verwerken toen scheidsrechter Volders uit Bedum een situatie compleet verkeerd beoordeelde en hij Wierd de Vries van het veld stuurde nadat hij een speler van ONT prima pareerde met een terugspeelbal op zijn keeper en de scheidsrechter dit zag als het neerhalen van een doorgebroken speler terwijl die over hem struikelde. Kollum liet zich niet uit het veld slaan en deed er zelfs nog een schepje bovenop waarbij het leek of ONT met een man minder speelde. Grote kansen waren er voor Paul Bos en Joop Pijnacker, maar steeds wist keeper Bruinja te redden. Ook werd nog een doelpunt van Kollum afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten voor de rust was het eindelijk wel raak na een uittrap van keeper Eppie Weidenaar, waar Marinus Hoekstra goed op anticipeerde en Joop Pijnacker prima aanspeelde die nu niet faalde en de 2-0 op het scorebord bracht.

Na rust kwam Kollum fel uit startblokken en overspeelde het ONT aan alle kanten zodat met een prachtig zaalvoetbaldoelpunt over drie schijven de gehele achterhoede van ONT te kijk werd gezet en Hein van Marrum de 3-0 scoorde. Vier minuten later was het alweer raak nadat Romke Bos een steekbal afleverde aan Marinus Hoekstra die Joop Pijnacker alleen voor keeper Bruinja zag staan en deze faalde niet. Kollum was nog aan het feestvieren toen ONT bijna vanaf de aftrap iets terugdeed en de 4-1 op het scorebord bracht. Kollum was even de weg kwijt, maar knokte zich terug in de wedstrijd en nu was het Romke Bos die na een prachtige aanval, waarbij ONT ook hier weer snelheid tekort kwam, de 5-1 binnenschoot. Marinus Hoekstra maakte het feestje compleet door in blessuretijd, uit een vrije trap, de 6-1 binnen te tikken. Een prima wedstrijd van de Kollumers met soms oogstrelend voetbal waarbij de man minder, na twintig minuten spelen, in deze wedstrijd niet opviel en er voor de Kollumers nog leuke dingen kunnen komen als men zo door blijft voetballen.