HoofdnieuwsRegionaalSport

Tiende Pieter Weening Classic met keuze uit vier afstanden

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 25 juli wordt in Surhuisterveen de tiende Pieter Weening Classic (PWC) gehouden. Deze fietstoertocht, welke op de NTFU-kalender staat, biedt de deelnemers de mogelijkheid te kiezen uit vier afstanden, te weten 25, 40, 60 en 100 kilometer. De start en finish zijn op het Torenplein, dat is omgetoverd tot een gezellig wielerplein, de Piazza Pieter Weening.

Nieuw is de startmogelijkheid in Wolvega. “Al geldt dit alleen voor de langste afstand”, zegt Jack Bouw van de organiserende Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Bouw is sinds kort verantwoordelijk voor het toerfietsen binnen de organisatie. De start in Wolvega is bij Home Center, Frisaxstraat 12. “Dit is voor de toerfietsers uit de Stellingwerven een ideale gelegenheid om vanuit hun eigen omgeving te proeven aan de sfeer van de Pieter Weening Classic”, aldus Jack Bouw.

Elektrische fietsen welkom
Door de organisatie zijn weer prachtige routes uitgestippeld. Jack Bouw: “We krijgen vaak complimenten omdat de routes nooit dezelfde zijn. Dat maakt het extra aantrekkelijk.” Voor de deelnemers aan de kortste afstand is een aparte route uitgezet. “Hieraan wordt vaak deelgenomen door gezinnen met kinderen, ouderen, of deelnemers die gebruik maken van een fiets met ondersteuning. Gezien de verwachte grote belangstelling voor deze afstand is mede uit veiligheidsoverwegingen gekozen om deze route buiten de andere routes te houden”, aldus Jack Bouw, die benadrukt dat dus ook deelnemers met een elektrische fiets welkom zijn.

Online inschrijving is mogelijk via de website www.wielrennensurhuisterveen.nl. De starttijd voor de 100 km is van 8.00-10.00 uur, de 60 km 9.00 -12.00 uur, terwijl de 40 en de 25 km. starten tussen 10.00-14.00 uur. De starttijd voor de 100 km. in Wolvega is eveneens van 8.00-10.00 uur. De eindcontrole voor alle afstanden is 16.00 uur. De kosten voor deelname aan de 40, 60 en 100 km. zijn € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis), deelname aan de 25 km. is gratis. NTFU-leden betalen € 4,-.

De Pieter Weening Classic kent een bijzonder grote populariteit en voert de deelnemers ‘troch it lân fan Pieter’. De langste afstand laat de deelnemers kennis maken met de Stellingwerven, terwijl de 60 km. de fietsers richting Bakkeveen en Wijnjewoude voert. Elk jaar doen zo’n 3.000 deelnemers mee aan dit prachtige fietsevenement.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button