Sport

Ties Pander wint HE3 Feanster Padel &Tennis toernooi

SURHUISTERVEEN – Het 39e Feanster Padel &Tennistoernooi zit er weer op. We kunnen terugzien op een prachtig, gezellig en sportief toernooi. De start van het toernooi leek even in het water te vallen maar het gepleegde onderhoud aan de banen en het spontane aanbod van onze buren en vrienden van TC de Harkema om hun park als uitwijkbasis te gebruiken mocht dit nodig zijn bleken voldoende om Pluvius in bedwang te houden. Geen blessures, hier en daar een buitje maar alles is uiteindelijk volgens schema gespeeld. Ons toernooi heeft zeker aan glans gewonnen door een bezetting van toptennissers in de HE3 en HE4 categorie.

De mooiste partij, volgens de echte kenners en liefhebbers dan natuurlijk, was die tussen de als 1e geplaatste Jan-Pieter Veenboer van GLTV Cream Crackers en onze eigen Ties Pander. Een wedstrijd die op de finale (zater-)dag om 11:30 moest worden gespeeld en Ties had met name nog wat goed te maken na een toch wat matige start van dit toernooi.

En dat was duidelijk te merken want Ties schoot als een raket uit de startblokken om zijn verloren ratingpunten eerder deze week weer goed te maken. Wat een niveau haalden deze 2 toptennissers zeg. Uiteindelijk wist Ties met 6-2,6-1 te winnen en dat lijkt misschien een makkie maar dat was het zeker niet. Een wedstrijd op het scherpst van de snede met een zeer geconcentreerde Pander die alleen maar oog had voor het resultaat. En dat zag Pake Pander vol trots en met glunderende ogen aan. Met deze overwinning was Ties echter nog niet zeker van de toernooizege want Bram Hijlkema, HTV Ten Woude, kon nog roet in het eten gooien door later die middag te winnen van Jan-Pieter Veenboer. En dat was zeker nog mogelijk want Bram had de afgelopen dagen laten zien dat hij goed mee kon in de HE3 met vooral snoeiharde services en forehands.

Uiteindelijk lukte dit niet en dat kwam vooral omdat Jan-Pieter natuurlijk aan zijn sportieve plicht voldeed en ook zeker niet van plan was om hier in Surhuisterveen nog een potje te moeten verliezen. Met 6-1,6-3 ging de winst naar de Cream Cracker en daarmee mocht Ties zich laten interviewen voor de toernooi winst.

In de HE4 was het uiteindelijk Espen Postma die een uitstekend toernooi wist af te leveren door met de toernooizege aan de haal te gaan. En dat was in een poultje met Bram Hylkema, Arjan Dijkema en Marc IJtsma echt wel een twjoapprestatie van deze youngster. De 1e keer dat we dit niveau mochten meemaken bij TSO en het smaakt naar meer hoor. Over publieke belangstelling hadden we zeker niet te klagen en met zulke deelnemers krijgt je toernooi echt wel wat meer glans.

Maar dat betekend natuurlijk niet dat de overige categorieën niet belangrijk zouden zijn voor ons toernooi. Zekers niet, we konden genieten van prachtige wedstrijden in alle categorieën waarin uiteindelijk de winnaars mogen worden gefeliciteerd met hun handdoekje en het inmiddels befaamde interview in de persstudio van TSO TV. 33 onderdelen, 270 inschrijvingen waarvan 204 tennis en 66 padellers. Wat een organisatie en wat is het een prachtige week geworden dankzij alle vrijwilligers, de deelnemers en natuurlijk het publiek.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button