HoofdnieuwsRegionaal

TLM Kollum vertrekt met stille trom uit het straatbeeld

KOLLUM – Op 4 juni 1974 is het Tamboer-, Lyra- en Majorettekorps opgericht door Aafke Poelstra en Jan Boerema. Helaas is de band genoodzaakt om te stoppen met muziekmaken, straatlopen, concoursen en optredens etc. door een aantal oorzaken. Het echte korpsgevoel is verdwenen uit Kollum en omstreken. Paradeerden de majorettes vroeger nog als paradepaardjes voor de band, nu wordt er veel meer solistisch getraind voor wedstrijden. Ook is er geen aanwas van leden of leerlingen bij de malletband waardoor de bezetting te dun is.
Het is ontzettend jammer dat het muziekkorps ermee ophoudt, maar wat zijn er veel hoogtepunten beleeft. De majorettes hebben zelfs meegedaan aan de Nederlandse en Wereld kampioenschappen waarmee ere metaal werd behaald. Ook heeft de malletband meegespeeld in de Ere divisie.
Er werd ook altijd ontzettend genoten van de optredens voor het dorp. Het was telkens weer een feestje met de Sinterklaas optredens, compleet gesminckt als zwarte piet, en ook bij de lampionoptocht wanneer de kinderen hardop meezongen tijdens de rondgang.
Dit jaar zal het helaas wellicht een stukje stiller zijn met deze festiviteiten zonder de vrolijke klanken.
Per januari 2015 zal voor T.L.M. Kollum het doek definitief vallen. Ze willen graag alle bewoners van Kollum, alle sponsoren, de ondernemersvereniging en het Plaatselijk Belang ontzettend bedanken voor alle (financiele) steun en het vertrouwen tijdens het bestaan van TLM Kollum!

Dit artikel wordt werkelijkheid tenzij u nog besluit om onze vereniging te komen versterken als enthousiast lid. Voor contacten kunt u zich wenden tot www.tamboerkorpskollum.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button