Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Tour langs de oorlogsmonumenten in Dantumadiel 4 mei

DAMWÂLD – Maandag 4 mei vindt in gemeente Dantumadiel een tour langs de oorlogsmonumenten plaats omdat het dit jaar zeventig jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Speciale genodigden die op één of andere wijzen verbonden zijn met de tweede wereldoorlog gaan mee met de tour langs verschillende oorlogsmonumenten binnen de gemeente.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Vanwege de zeventig jarige bevrijding heeft gemeente Dantumadiel samen met ‘Mei inoar ien’ uit Damwâld de tour georganiseerd.

In een speciale oldtimer bus worden oorlogsmonumenten in de gemeente Dantumadiel bezocht. Deze monumenten zijn markeringen in het landschap die herinneren aan bepaalde mensen gebeurtenissen of oorlog en bevrijding in het algemeen. Op de tour worden speciale gasten meegenomen, zoals Hannie Boskma-Kramer uit Veenwoudsterwal. Als sinds jonge leeftijd verzorgt mevrouw Bosma-Kramer het graf van Frank Norman Robinson, een lid van de Britse Royal Air Force die is neergeschoten tijdens de oorlog.

Bij elk oorlogsmonument vindt een activiteit plaats, zoals het voordragen van een gedicht of het spelen van muziek. De activiteiten zijn openbaar en de gemeente nodigt haar inwoners uit de activiteiten bij de monumenten bij te wonen op eigen gelegenheid. Op de volgende tijdstippen vinden er activiteiten plaats bij de monumenten:

PlaatsTijd
Monument Damwâld

Achterwei

14:15
Monument Rinsumageast

Eysingaweg

15:00
Monument Feanwâlden

spoorlaan

15:30
Monument Westereen

Schoolstraat

16:10
Monument Driezum

Kerkstraat/Canterstraat

16:40
Monument Damwâld

Haadwei

17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button