RegionaalSport

Trainer Jasper Bouma stopt bij VV Buitenpost

BUITENPOST – Hoofdtrainer Jasper Bouma verlaat aan het eind van dit seizoen VV Buitenpost. Hoewel zowel de spelersgroep als het bestuur graag verder wilde met Bouma, heeft hij besloten zijn contract niet te verlengen. De tweede voetballoze periode binnen een jaar heeft hem aan het twijfelen gebracht. “Mijn motivatie is behoorlijk teruggelopen. Het voetballen wordt van ons afgepakt, daar heb ik veel moeite mee.”

Tweede voetballockdown

Jasper Bouma is bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser. Het eerste seizoen is door de corona-uitbraak vroegtijdig afgebroken. Buitenpost was toen hekkensluiter, maar mocht dit seizoen toch weer uitkomen in de hoofdklasse. Opnieuw wordt deze competitie, waarin de ploeg veertiende staat met drie punten, niet uitgespeeld. “We zijn met veel energie en goede moed begonnen. Nu zitten we in de tweede voetballockdown. Het heeft me aan het denken gezet en mijn motivatie heeft er een knauw door gekregen. Wat ook meespeelt is dat de thuissituatie is veranderd met de komst van een kleine. Een moeilijk besluit om te stoppen, maar de twijfel was te groot. Ik kies nu voor mezelf en mijn gezin”, zegt Bouma, die vanaf zijn vijftiende trainer is.

Jammer

Interim-voorzitter Rudi Stuursma van VV Buitenpost betreurt het vertrek van Bouma en bedankt hem voor zijn inzet en wat hij voor de Blauwkes heeft betekend. “Jasper paste goed bij onze club en heeft binnen de mogelijkheden goed gepresteerd, ondanks de coronatijd. Daarom is het jammer dat hij niet doorgaat. We wensen hem alle goeds toe, zowel sportief als met zijn gezin. Wij gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger.”

Mooi scenario

De 36-jarige trainer zegt zich volledig in te zetten om het seizoen bij Buitenpost goed af te maken. “Dat ben ik ook verschuldigd aan deze prachtige club, met de fijne spelersgroep, staf en het bestuur.” Het plan van de KNVB is in januari of februari weer los te gaan met de competitie in de hoofdklasse. Dat wordt dan een halve poule met alleen noordelijke ploegen en een hele competitie. “Ik hoop van harte dat dat doorgaat. Het is een mooi scenario, uit en thuis spelen tegen aantrekkelijke verenigingen. En het geeft perspectief voor lijfsbehoud met concurrenten ONS Sneek en Noordscheschut in dezelfde competitie. Maar het is de vraag hoe het allemaal komt met de coronacrisis.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button