HoofdnieuwsRegionaal

Training handhygiëne voor medewerkers Sionsberg

DOKKUM – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 5 mei 2016 uitgeroepen tot Internationale dag van de Handhygiëne. Vooruitlopend op deze dag bood Sionsberg haar medewerkers op donderdag 28 april een Training Handhygiëne aan.

“Als je dagelijks werkt met patiënten is een goede handhygiëne van groot belang”, vertelt kwaliteitsadviseur Thea Roersma. “Als je handen goed schoon zijn, kun je de patiënt niet besmetten met micro-organismen die je op je handen hebt.” Met de training wil Sionsberg de medewerkers hier weer goed bewust van maken.

De training werd verzorgd door Nina van der Weg, Deskundige Infectiepreventie. Zij gaf eerst een presentatie. Daarna konden de medewerkers, met behulp van een lamp met blauw UV-licht zien hoe ze het er zelf vanaf brachten. “We vragen de deelnemers om hun handen, zoals zij denken dat het goed is, te desinfecteren met handalcohol. Onder de UV-lamp lichten de gedeelten die goed zijn gedesinfecteerd op. Als je een stukje van je hand hebt overgeslagen, dan licht dat niet op. Zo kun je meteen zien hoe goed je je handen desinfecteert.”

De deelnemers waren erg te spreken over de training. “Het is goed dat we op deze manier weer bewust worden gemaakt van het belang van handhygiëne”, aldus één van de deelneemsters.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button