EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

TREKfestival ook op natuurcamping It Dreamlân

KOLLUMERPOMP – In het weekend van 28 en 29 maart is voor de eerste keer het TREKfestival gehouden. Het TrekFestival brengt een ode aan de Trekvogel. Het Lauwersmeer en de Wadden fungeren immers als foerageergebied voor duizenden trekvogels. Zij zijn het die de rijkdom van het gebied vanuit vogelperspectief waarnemen! TREK is te beleven rondom het Lauwersmeer (Friesland en Groningen) op 30 festivalplekken. De organisatie van de 30 plekken is in handen van 30 kleine ondernemers in het gebied: B&B’s, minicampings, galerieën, theetuinen, etc.  Op het festival zijn  kunst, cultuur, theater, muziek, sport en streekprodukten te beleven.

De opening van het TREKfestival vond vrijdagavond plaats in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Daar hebben bioloog Theunis Piersma en componist en muzikant Sytze Pruiksma het internationale kunst- en wetenschapsproject ‘King of the Meadows’ opgevoerd: een indrukwekkende muzikale lezing over grutto’s en andere trekvogels. Het was volop genieten voor de festivalgangers.

Bij Natuurlijk Kollumeroord werd een groot foodplein ingericht. Hier stonden vijf Foodtrucks waar duurzame en biologische etenswaren en streekproducten werden verkocht. Aan FrieslandPop verbonden popmuzikanten ( foto optreden Esther de Jong) gaven er concerten.

Een andere locatie is natuurkampeerterrein It Dreamlân in Kollumerpomp. De leerlingen van de OBS  Prof Casimir uit Kollum mochten dit festival op de natuurcamping organiseren. Na een voorbereiding op school werd uiteindelijk het “Kuikenfestival” als naam van het festival gekozen en georganiseerd op de Natuurcamping. Het terrein was mooi ingericht, de bezoekers konden de bordjes volgen om zo op de verschillen de locaties te komen. Zo was er een poppenkast en een meespeeltheater Ithaka en nog veel andere activiteiten.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button