Ondernemend

Tuinieren zonder gedoe: 5 tips voor een groene, onderhoudsarme oase

Droom jij ook van een prachtige, groene tuin? Maar heb je geen zin in het constante onderhoud dat sommige tuinen met zich meebrengen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier volgen vijf tips waarmee jij een tuin creëert die niet alleen groen, maar ook nog eens onderhoudsarm is.

1. Kies voor bodembedekkers

Heb je ooit gehoord van bodembedekkers? Deze laaggroeiende planten zijn perfect voor plekken waar je geen gras wilt, maar wel een groene look verlangt. Ze groeien dicht tegen de grond aan, waardoor onkruid minder kans krijgt om te ontkiemen. Dit scheelt je in de toekomst veel tijd met wieden.

Bescherming en bedekking

Bodembedekkers zoals kruipende tijm, maagdenpalm of schaduwkruid beschermen je grond ook tegen erosie. Bij stevige regenbuien blijft de aarde op zijn plek, en voorkom je dat je tuin verandert in een modderpoel. Daarnaast geven deze planten in verschillende seizoenen mooie bloemen en kleuren, wat je tuin een dynamisch uiterlijk geeft.

2. Overweeg de bolcatalpa

Een groene parasol

De bolcatalpa, ook bekend als de trompetboom, is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een groene blikvanger met weinig onderhoud. Deze boom heeft grote bladeren die in de zomermaanden voor veel schaduw zorgen, waardoor je tuin een koelere plek wordt. Door zijn compacte vorm is de bolcatalpa ideaal voor kleine en middelgrote tuinen.

Onderhoud en aanschaf

Vergeleken met andere bomen heeft de bolcatalpa minder snoeiwerk nodig. Eén keer per jaar snoeien is vaak al genoeg. Ben je overtuigd en wil je een bolcatalpa in je tuin? Neem dan eens een kijkje bij Bomenbezorgd. Zij hebben een ruime keuze en leveren jouw boom netjes aan huis.

3. Ga voor meerjarige planten

Plant eens en geniet jarenlang

Een van de meest efficiënte manieren om te zorgen voor een onderhoudsarme tuin, is door te kiezen voor meerjarige planten. Deze planten komen elk jaar terug, zonder dat je ze opnieuw hoeft te planten. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, rozemarijn of hosta’s.

Zorgeloos kleur in je tuin

Het mooie aan meerjarige planten is dat ze niet alleen de tuin elk jaar opfleuren, maar ook verschillende bloeiperioden hebben. Hierdoor kun je genieten van een tuin die het hele jaar door kleurrijk is, zonder dat je constant nieuwe planten hoeft aan te schaffen of te planten.

Er zijn talloze manieren om je tuin zowel groen als onderhoudsarm te maken. Door slimme keuzes te maken in beplanting en ontwerp, kun jij binnenkort ook genieten van een prachtige tuin waarin je vooral kunt relaxen, zonder teveel aan onderhoud te hoeven denken. Ga dus aan de slag met deze tips en maak van jouw tuin een groene oase van rust!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button