Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Tulpenkalender uitgereikt aan kinderburgemeester Dongeradeel

DOKKUM – De tulpenkalender, met als thema Portret in de Tulpen, is op dinsdag 17 november uitgereikt aan kinderburgemeester Chloë Monsma en wethouder Pytsje de Graaf. Pieter Braaksma, voorzitter van Stichting Dokkum Tulpenstad, verrichte de uitreiking bij molen Zeldenrust in Dokkum.

Aan de kalender zat een fotoactie gekoppeld. Iedereen kon foto’s insturen en de twaalf mooiste foto’s zijn, gekozen door een jury, geplaatst in de kalender. De winnaars van de fotoactie ontvingen tijdens de uitreiking ook een exemplaar van de kalender. Tijdens de uitreiking was er bovendien aandacht voor het verduurzamen van tulpenbollen. De verduurzaming zorgt ervoor dat men gedurende langere periodes kan genieten van de bloemen.

Stichting Dokkum Tulpenstad

De tulpenkalenders worden binnenkort bij verschillende verkooppunten in Dokkum en omgeving verkocht. Het doel van de tulpenkalender is het promoten van de Stichting Dokkum Tulpenstad.  Ook probeert de stichting, die bestaat uit vrijwilligers, financiële steun te verkrijgen door de verkoop van de kalender. Het doel van de stichting is het organiseren van een jaarlijks tulpenevenement, het verbeteren van de toeristische bekendheid van het gebied en het bevorderen van de samenwerking tussen ondernemers, bewoners en regionaal bestuur.

Voor meer informatie over Stichting Dokkum Tulpenstad kunt u kijken op: www.dokkumtulpenstad.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button