HoofdnieuwsRegionaalSport

Turnkampioenen voor Wardy Kollum

HEERENVEEN/KOLLUM – Zaterdag 21 juni werd in Heerenveen het Fries kampioenschap turnen voor de 3e en 4e divisie gehouden. De turnsters die hierbij in actie kwamen hebben zich door middel van hun goede resultaten bij de twee eerder gehouden plaatsingswedstrijden  weten te kwalificeren voor dit kampioenschap. Namens gymnastiekvereniging Wardy hadden 7 turnsters zich geplaatst voor deze wedstrijd.

Janna Mout doet dit seizoen mee in de categorie junior niveau E en was één van de Kollumer turnsters die ging strijden voor een podiumplaats. Ze begon zaterdag op het toestel brug en zette hier een strakke oefening neer. Ook bij de 3 daaropvolgende toestellen wist ze het maximale uit zichzelf te halen en liet nagenoeg foutloze oefeningen zien. Met een hoge totaalscore van 46,38 punten was zij zaterdag de allerbeste en werd daarom met een gouden medaille bekroond tot Fries kampioene.

In de categorie pupil 2 – D1 hadden alle drie turnsters van Wardy in deze categorie zich weten te plaatsen voor dit FK. Medaillekansen lagen hiermee in het verschiet, ze moesten het alleen nog waarmaken. Femke Sijpersma, Renate Talstra en Renee Fleury begonnen op de evenwichtsbalk, wat altijd een lastig toestel is om op te beginnen vanwege de vele spanning die dit met zich meebrengt. Helaas gingen ze hierbij de mist in, waardoor kostbare punten verloren gingen. Gelukkig konden zij zich op de overige toestellen goed herpakken en behaalden daarop hoge punten. Femke Sijpersma eindigde op een 8e plaats, Renate op een 6e plaats en Renee eindigde net naast het podium met een 4e plaats.

Tenslotte deed het succesvolle drietal Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Ilse van der Veer mee in de categorie jeugd 1 – D1. Tijdens de plaatsingswedstrijden waren ze alle drie erg succesvol door beide keren in de medailles te vallen. Ook zaterdag lieten ze stuk voor stuk indrukwekkende oefeningen zien die er tot in de puntjes verzorgd uitzagen. Met de hoge scores die zij behaalden waren zij voor hun concurrenten onverslaanbaar waardoor het hele erepodium bezet werd door deze Wardy-turnsters. Ilse van der Veer eindigde met 49,70 punten op een 3e plaats. Enola Kramer deed het zaterdag net iets beter en kreeg met een score van 50,33 punten het zilver omgehangen. Lemmy van der Zee was zaterdag de allerbeste en bemachtigde met een monsterscore van 52,38 punten het goud waardoor ook zij zich Fries kampioene mag noemen.

Dit FK was de laatste officiële wedstrijd van dit seizoen en Wardy kijkt mede door bovenstaande resultaten terug op wederom een prachtig seizoen met vele hoogtepunten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button