HoofdnieuwsRegionaalSport

Turnsters Wardy present op halve finale turnen

NEDERWEERT – Zondag 24 maart werden in het Limburgse Nederweert de landelijke halve finales turnen voor de 3e divisie gehouden. Tijdens de plaatsingswedstrijden hebben drie turnsters van de gymnastiekvereniging Wardy zich hiervoor weten te plaatsen.

Bij deze landelijke finales turnen ligt het niveau ontzettend hoog, waardoor het een moeilijke taak is om een doorstroming naar het NK te bemachtigen. Met dit in het achterhoofd begonnen de talentvolle turnsters uit Kollum daarom aan de wedstrijd met het idee om persoonlijk een zo goed mogelijke wedstrijd te turnen.

In de vroege ochtend mocht Sharon Fokkens aantreden bij de pupillen 2 – niveau 7. Sharon turnde een prima wedstrijd en behaalde met 46,233 een persoonlijk puntenrecord. Het is een knappe prestatie om bij zo’n spannende en belangrijke wedstrijd een persoonlijk record te halen.

Femke Hansma kwam in actie bij de pupillen 1 – niveau 8. Deze jonge turnster liet vooral op het toestel vloer een prachtige oefening zien en behaalde daar een hoge score van 13,600. In het totaalklassement eindigde Femke op een 16e plaats.

Bij de junioren niveau 5 liet Susanne Brouwer zien dat zij ook landelijk heel goed mee kan komen. Susanne sloot een superwedstrijd af met een schitterende vloeroefening, waarna zij zelfs complimenten kreeg van andere trainers. Zij eindigde na vier toestellen op een geweldige 12e plaats, wat in haar baan helaas niet genoeg was voor een doorstroming na het NK. Deze plaats heeft toch een bitter randje, want met haar punten had zij zich in de andere baan ruimschoots geplaatst voor het NK. Toch was er bij Susanne geen sprake van teleurstelling en zij kijkt zeer tevreden terug naar deze grote wedstrijd.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button