HoofdnieuwsRegionaalSport

Turnsters WSBF zeer succesvol in eigen huis

SURHUISTERVEEN – Afgelopen weekend waren op zaterdag en zondag  de 1ste plaatsingswedstrijden van de hogere lijnen turnen dames genaamd groep V in de Surventohal te Surhuisterveen. Deze wedstrijden werden georganiseerd door meerdere deelnemende verenigingen binnen Friesland.

In de ochtendwedstrijd kwamen Chayenne de Kock en Lotte van Sluijs uit in de categorie Senior E. Chayenne was de concurrentie op balk en brug te sterk af maar bij vloer kwam ze een eis te kort waardoor haar uitgangswaarde lager uitviel. Desondanks mocht ze het zilver in ontvangst nemen. Lotte werd in deze categorie 5de. De uit Harkema afkomstige turnster liet met name op balk en vloer technisch  prachtige oefeningen zien aan de jury

In de categorie pupil 2 D1 nam WSBF deel met 3 turnsters. Hannah Westhof werd in deze categorie tweede en Irna van der Heide mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Christina moest in haar eigen nivo verstek laten gaan vanwege een knieblessure.

De enige optie was inschrijven op een hoger nivo die op een later tijdstip plaatsvinden binnen het seizoen, zodat er toch deel kon worden genomen aan de turnwedstrijden dit seizoen. Balk en vloer kwam ze nog iets tekort maar ze wist in hun categorie op een 9de plek te eindigen. In de tweede wedstrijdronde kwam Talitha de Jong uit bij de junioren D.

Dat sprong een van haar favoriete toestellen is bleek wel uit het feit dat ze hier de hoogste score wist neer te zetten in haar categorie. Brug en balk kwam ze nog tekort waardoor ze uiteindelijk 9de werd.

Jiska Batema liet op alle onderdelen de concurrentie achter zich door op alle 4 onderdelen de hoogste score te behalen en daardoor ook ruimschoots te winnen in de categorie pupil 1 D1. Inge Stienstra en Femke Pander waren zeer sterk bij vloer en sprong . Dit leverde hun eveneens een medaille op. Inge pakte hier het zilver en Femke behaalde door haar prestaties een prachtige 4de plek en werd ook beloond met een medaille. Yvonne Jagersma en Jildou Kooistra kwamen uit bij de senioren C.

Yvonne blinkte met name uit bij brug en balk. Op de balk turnde zij een combinatie van statische handstand direct gevolgd door twee flick flacken. Door deze bonus bleef zij op dit onderdeel de concurrentie ver voor. Jildou turnde op dit onderdeel ook een sterke oefening waardoor zij op dit onderdeel tweede werd. In het eindklassement pakte Yvonne overtuigend het goud en Jildou behaalde een bronzen medaille. In de jeugd E neemt WSBF deel met maar liefst 4 turnsters die op alle onderdelen aan elkaar gewaagd zijn.

Elina Sipma was op sprong en balk te sterk voor de overige turnsters maar liet een paar steekjes vallen bij het onderdeel brug maar behaalde toch nog het brons in deze categorie. Femke Kooistra wist op alle onderdelen stabiele oefeningen te draaien en mocht door haar 4de plek ook bij het erepodium  verschijnen om een medaille in ontvangst te nemen.

Annieck Wiersema behaalde ondanks een val bij balk en een gemiste eis toch nog een 5de plek. Bij de onderdelen sprong en balk liet Chaluna van der Elst zien dat ze zeker in deze categorie thuis hoort. Ze behaalde bij deze onderdelen het een na hoogste cijfer maar moest bij brug toch een aantal concurrenten voor laten gaan waardoor ze eindigde op de 6de plaats bij de jeugdturnsters. Zondag 4 mei a.s  komen al deze turnsters weer in actie tijdens  de tweede plaatsingswedstrijd te Sneek.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button