RegionaalSport

Twaalf geslaagden opleiding VC1 Pupillen bij VV Buitenpost

BUITENPOST – Deze week is een groep jeugdtrainers bij VV Buitenpost in het zonnetje gezet. Twaalf trainers van Buitenpost zelf en één van een buurtvereniging zijn geslaagd voor de KNVB-opleiding VC1 Pupillen.

Voetbalvereniging Buitenpost timmert de laatste jaren aardig aan de weg. Begin dit jaar heeft de jeugdopleiding de certificering Lokale Opleiding van de KNVB in samenwerking met NMC Bright weer goed doorlopen. De komende drie jaar mag de jeugdopleiding deze certificering hanteren en ervoor zorgen dat er wordt voldaan aan de gestelde eisen hiervoor. De Technische Commissie en het hoofdbestuur hebben daarnaast besloten de opleiding VC1 Pupillen van de KNVB Academie aan de jeugdtrainers aan te bieden. Hier hebben verschillende Buitenposter trainers positief op gereageerd.

Diploma
De opleiding die ze hebben gevolgd bestond uit zes bijeenkomsten, waarvan een opleidingsdeel en een ervaringsdeel. Tijdens het ervaringsgedeelte moesten ze opdrachten uitvoeren en konden de tips die de deelnemers tijdens de bijeenkomsten hadden gekregen in de praktijk brengen. Afgelopen maandag was de laatste avond. KNVB-docent Henk Buikema deelde mee dat bijna iedereen was geslaagd. De meeste cursisten mochten het diploma opleiding VC1 Pupillen in ontvangst nemen. De afgelopen week zijn de laatste opdrachten goedgekeurd door deze docent.

Foto
Op de foto de deelnemende jeugdtrainers van Buitenpost Walter Bloembergen, Harmen van Dijke, Harmen Symen Elsenga, Wybe Feenstra, Pieter Henstra, Tjipke Kooistra, Henk Krol, Tjitske Kuiper, Chris Rering, Hermine Ruiter, Albert Talsma en Hessel Turkstra. Ook op de foto KNVB-docent Henk Buikema en Friese Boys jeugdtrainer Wietse van der Land.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button