HoofdnieuwsRegionaal

Twee Europese CDA-kandidaten te gast in Achtkarspelen

BUITENPOST – Maandag 19 mei jl. waren Wim Eilering uit Drachten (nr. 10) en Wiebe Strikwerda uit Veenwouden (nr. 19) ‘Te Gast’ in Achtkarspelen. Beide zijn kandidaat voor de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag 22 mei. Maandagmorgen gaven beide kandidaten les aan VWO-5 leerlingen van het Lauwers en College en maandagmiddag werd een bedrijfsbezoek gebracht aan VDM te Drogeham.

De lessen op maandagmorgen hadden als doel de Europese politiek dichter bij jongeren te brengen. Naast de historie en de werking van de Europese Unie, kregen de leerlingen informatie over de werking van de verkiezingen en de zetelverdeling in de Europese Unie. In de voorafgaande weken hadden de leerlingen zich ook al verdiept in de EU en hebben ze een StemWijzer ingevuld. De leerlingen gingen spontaan met beide EU-kandidaten in discussie.

Maandagmiddag gingen beide kandidaten, vergezeld van een CDA-delegatie op bedrijfsbezoek bij VDM Woningen te Drogeham. Na een rondleiding door de fabriekshallen,  volgde een presentatie door de directie over de werkwijze van VDM. Duurzaamheid en innovatie waren kernbegrippen.

Het blijkt dat VDM overal in Nederland woningen bouwt, maar ook dichtbij in Surhuisterveen, Harkema, Drachten, Leeuwarden, Bolsward etc. Een centraal discussiepunt was de strenge regeldruk die in Nederland strenger wordt nageleefd dan bijv. in Duitsland. Dit werkt niet goed en heeft een remmende werking bij het verkrijgen van nieuwe bouwprojecten en bij het opleveren van woningen.

Met 90 mensen op de loonlijst is VDM een belangrijk  werkgever in deze regio. Dit werkbezoek aan Achtkarspelen kan worden beschreven als zeer zinvol, waarbij niet alleen campagne is gevoerd. Ook werd de politiek dichter bij het bedrijfsleven en de jongeren in deze regio is gebracht.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button