HoofdnieuwsRegionaal

Twee weken geen treinen tussen Hurdegaryp en Buitenpost

BUITENPOST – ProRail werkt van 15 juni tot 13 augustus aan het spoor tussen Hurdegaryp en Buitenpost. ProRail vernieuwt de sporen en de perrons. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd tussen 10 en 22 juli. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen beide stations.

De spoorstaven, dwarsliggers en ballastgrind onder de sporen worden vervangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van grote spoorvernieuwingsmachines. Met dit werk wordt er gezorgd voor een goede conditie van de sporen. Dat draagt bij aan het reiscomfort en een betrouwbare treindienst. Na het onderhoudswerk kunnen sporen weer decennia mee.

Verschillende werkzaamheden
In de laatste twee weken van november van dit jaar werken we op hetzelfde traject aan een andere klus. We voeren dan de vernieuwing van het beveiligingssysteem uit. Liever combineren we werkzaamheden, zeker als ze op hetzelfde traject spelen, maar onderhoudswerk aan spoor en vernieuwinswerk aan beveiliging kan niet tegelijk plaatsvinden. Vanaf eind december rijdt de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL).

Dronebeelden
Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Daarom vliegen we een aantal momenten met een drone. ProRail verspreidt de dronebeelden na de werkzaamheden via social media. Houd hiervoor de ProRail-kanalen in de gaten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button