EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Tweede editie CityProms on Tour ook in Kollum

KOLLUM – Festivalorganisatie CityProms organiseert dit jaar wederom eendaagse festivals voor klassieke muziek in verschillende dorpen en steden in Fryslân. Na een succesvolle eerste editie trekt CityProms in mei en juni weer door de provincie. CityProms On Tour is onderdeel van de vierde editie van CityProms eind juni in Leeuwarden, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland.

De tour start zaterdag 17 mei in Surhuisterveen. Nieuw dit jaar is het Orkest Fryslân onder leiding van dirigent Arnaud Oosterbaan. Dit harmonieorkest met strijkers is speciaal samengesteld voor het festival en gaat mee op CityProms on Tour. Orkest Fryslân en het Noord Nederlands Harmonie Orkest spelen ook eind juni tijdens CityProms in Leeuwarden.

Het Orkest Fryslân zal onder andere in Surhuisterveen het scratchkoor begeleiden. Dit gelegenheidskoor wordt gevormd door losse zangers en zangeressen die in één dag een stuk instuderen en dat aan het eind van de dag opvoeren. “Het is een initiatief van amateurmusici uit Surhuisterveen,” vertelt festivaldirecteur Margot Hoiting. “Met veel enthousiasme zetten ze dit zelf op. Dat is precies waar CityProms over gaat! Handel & Industrie Surhuisterveen, Gemeente Achtkarspelen en Provincie Fryslân maken het mede mogelijk dat alle concerten gratis toegankelijk zijn.”

Programma CityProms on Tour:
17 mei 2014    Surhuisterveen
24 mei 2014    Drachten
7 juni 2014      Dokkum
14 juni 2014    Franeker
20 juni 2014    Kollum (avondconcert)
21 juni 2014    Joure

CityProms wordt afgesloten in het laatste weekend van juni met een gratis driedaags festival voor klassieke muziek in Leeuwarden. Het festivalweekend vindt plaats op 27, 28 en 29 juni 2014. In drie dagen zullen meer dan veertig muzikanten, dansgezelschappen, koren en orkesten optredens verzorgen vanaf diverse podia in de binnenstad. Meer over het programma en de opening wordt nog bekendgemaakt.
www.cityproms.nl

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button