HoofdnieuwsRegionaal

Tweede editie kraammarkt ziekenhuis Nij Smellinghe trekt ruim 1000 bezoekers

DRACHTEN – Afgelopen zaterdag 16 april vond de tweede editie van de kraammarkt in Nij Smellinghe plaats. Het initiatief voor deze markt was afkomstig vanuit het Verloskundig Samenwerkingsverband Noordoost Friesland, waarin verloskundigenpraktijken, kraamzorg en het ziekenhuis samenwerken. Zij vinden het belangrijk om zwangere vrouwen en hun partners voor te lichten over de mogelijkheden die er zijn rondom zwangerschap, bevalling en kraamzorg.

De kraammarkt werd om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Gezondheid en Jeugd, Marja Krans. Na een uitgebreide rondleiding en het bijwonen van een presentatie over integrale geboortezorg gaf ze het volgende aan: “Ik ben diep onder de indruk wat Nij Smellinghe biedt voor hun zwangere vrouwen en hun partners. Wat een enorm verschil met 21 jaar geleden! Chapeau voor jullie als personeel dat je zo’n enorme happening als deze kraambeurs organiseert! Grote klasse, de mens en niet de euro’s centraal!”

Tijdens de kraammarkt konden zwangere vrouwen een gratis pretecho laten maken door een gynaecoloog of verloskundige. Een groot succes, aan het einde van de dag stond de teller op meer dan 100. In de centrale hal, de tenten en de vergaderzalen van het ziekenhuis stonden ruim 70 marktkramen waar verschillende ondernemers zich presenteerden. Van babygebaren tot babyfluisteraar en van draagdoeken tot new born en zwangerschapsfotografie. Voor de eerste 400 bezoekers van de markt lag er een goodiebag klaar.

 

Projectleider Mirjam Boven: “Wat heb ik ontzettend veel plezier gehad met alle voorbereidingen. Ik vind het heel inspirerend om naast dat mooie vak dat wij hebben als verpleegkundige in de geboortezorg zo iets groots en moois neer te zetten voor onze doelgroep. Want het gaat natuurlijk om veel meer dan alleen een leuke markt met mooie spullen neer zetten. Het gaat ook om delen van informatie zodat zwangeren en/of hun partners en jonge gezinnen goed voorbereid kunnen  beginnen aan een prachtige nieuwe fase in hun leven en met vertrouwen hun nieuwe kindje kunnen verwelkomen. En daar kon iedere ondernemer die afgelopen zaterdag op de markt was zijn of haar eigen bijdrage aan leveren. Wat ze ook met heel veel plezier en enthousiasme hebben proberen over te brengen. Het was super leuk om te zien hoe ieder op zich zijn of haar stand naar eigen inzicht inrichtte. Van flink uitpakken tot pure eenvoud, alles passend bij de boodschap die zij voor de bezoekers hadden.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button