HoofdnieuwsRegionaal

Tweede ‘Trek-in’ huisje geplaatst op natuurcamping It Dreamlân

KOLLUMERPOMP- Dinsdagmorgen heeft wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. het tweede ‘Trek-in’ huisje met een telescoopkraan op zijn plaats gezet op natuurcamping It Dreamlân in Kollumerpomp. Onder prachtige weersomstandigheden werd dit gevierd met koffie en gebak.Vanwege de goede bezetting van het eerste ‘Trek-in’ huisje vonden eigenaren Minke Schouten en Robert de Wit het nodig om er een tweede te plaatsen.

Ecolodge de Trek-in

De Trek-in is een nieuwe, duurzame en bijzondere accommodatie die is ontwikkeld door de Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met de Stichting Natuurkampeerterreinen en de Stichting Trekkershutten Nederland. Het is een verantwoorde en comfortabele kampeergelegenheid in een bijzonder strak design. De Trek-in is licht, ruim en bestaat uit hergebruikt materiaal, volgens het cradle to cradle principe. Overnachten in dit duurzame huisje is niet alleen goed voor de ecologische (vakantie)voetafdruk, maar is ook een echte beleving. Door de grote ramen aan de voor- en achterzijde is de natuur heel dichtbij. Tegelijkertijd zorgt het warme hout voor een gevoel van geborgenheid.

De eerste Trek-in werd aan het begin van het kampeerseizoen 2013 geplaatst en had al heel snel een mooie bezetting: in het hoogseizoen was er geen dag onbezet en ook in het voor-en naseizoen kwamen er veel gasten. In het hoogseizoen zijn het vooral de jonge gezinnen die het voordeel van een leuke kleine camping met veel kinderen combineren met het comfort van een volwaardig huisje. In het voor-en naseizoen logeren er veel jongere en oudere stellen. Zij komen vooral voor de pure rust, het adembenemende uitzicht en de natuurbeleving.

Meer informatie over de Trek-in kunt u vinden op www.itdreamlan.nl/trek-in of op www.trek-in.org.    

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button