RegionaalSport

Tweemaal prijs voor GV Maas in Rotterdam

ROTTERDAM – Afgelopen weekend maakte GV MAAS haar debuut op de Nederlandse Kampioenschappen Groepsspringen in Ahoy.

Zaterdag 22 juni stonden de individuele titels op het spel. Voor deze wedstrijd hadden twee dames zich gekwalificeerd: Amber op trampoline pegasus en Janine op trampoline en airtrack. Janine mocht de dag aftrappen op airtrack. Met twee moeilijke series kwam ze tot een score van 13,50 wat haar een 18e plaats opleverde met maar 0,6 verschil met de nummer 1.

Vervolgens mocht Amber haar sprongen tonen op trampoline pegasus. Ook zij kan tevreden zijn met haar prestatie. Met haar sprongen behaalde zij 12,30 punten. Hiermee was zij slechts 0,8 verwijderd van een podiumplaats. Tot slot mocht Janine de dag afsluiten met haar sprongen op trampoline. 3 zeer nette sprongen leverden uiteindelijk een score op van 12,30. Hiermee eindigde zij in de top 10 van dit NK met een knappe 8e plaats!

Zondag 23 juni was het de beurt aan de microteams. Voor deze wedstrijden waren het jeugd C team en het junior C team gekwalificeerd. In de ochtend mocht het jeugd C team het spits afbijten. Dit team bestond uit Melaney, Tessa, Claudia, Yfke en Grietsje. Zij begonnen hun wedstrijd op airtrack en behaalden hier een keurige score van 15,80. Zij vervolgden hun wedstrijd op het onderdeel trampoline/trampoline pegasus. Met 3 zeer strakke sprong beurten behaalden zij hier een prachtscore van 16,20. Dit leverde hun een totaal op van 32,00 punten. Hiermee werden zij geheel verdiend 2e van Nederland en mochten zij de zilveren beker in ontvangst nemen!

In het middagprogramma mocht het junioren team zich laten zien. Het team, bestaande uit Marike, Amber, Rianne en Janine, starten hun wedstrijd op airtrack. Hun gesprongen series werden beloond met een score van 15,60. Zij sloten hun wedstrijd af op trampoline/trampoline pegasus. Hoge en nette sprongen leverden hun een zeer hoge score op van 16,20. Met het totaal van 31,80 punten wonnen zij een bronzen medaille en eindigden zij dus als 3e van Nederland!

Als afsluiting van het wedstrijdseizoen kijken we terug op een zeer geslaagd weekend in Ahoy Rotterdam vol turnplezier.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button