HoofdnieuwsRegionaalSport

Twirlers TLM Kollum scoren op Runner Up Kampioenschappen

ALMERE / KOLLUM – In het weekend van 14 en 15 december waren de Runner Up Kampioenschappen voor de twirlers van de NBTA in Almere. Het weekend vooraf aan de kampioenschappen waren de voorrondes. Voor TLM Kollum kwamen Eilina Sonnema, Manon Geertsma, Janita Luimstra, Nancy Dootjes en Petra van Wieren hier in actie. Petra en Eilina behaalden door hun plaats in de top 15 een ticket naar de Runner Up Kampioenschappen in Almere.

Op de eerste wedstrijddag kwamen Petra van Wieren en het B team van Kollum in actie. Petra draaide, onder leiding van Sieta de Haas, een goede twirling 1 baton routine en werd 11e in haar klasse preteen beginner. Het B Team liet voor de allerlaatste keer hun Bully routine aan de jury en publiek zien. Zij kwamen, met een rechtstreekse plaatsing,  uit in een sterk deelnemersveld van maar liefst 13 optredens. Desalniettemin werd hun harde trainen met hun trainster Klasina de Wilde beloond, ze mochten net als vorig jaar naar voren voor de tweede plaats; de zilveren medaille. Al met al een super afsluiting voor dit team en trainster.

 

Op de tweede wedstrijddag werd het spits afgebeten door Eilina Sonnema. Zij kwam, onder leiding van Klasina, uit in de twirling 2 baton junior beginner categorie. Ook zij straalde de vloer af en werd beloond met de 11e plaats. Een erg goede prestatie voor de NK debutante. Als laatste uitkomende op het Runner Up kampioenschap voor TLM Kollum was het trio Janita Luimstra, Esmee Nauta en Rianne van Wieren uit Kollumerpomp. Zij kwamen uit in de categorie ensemble junior beginner. Samen met Klasina hebben ze het afgelopen jaar getraind aan hun routine. Zij konden hun seizoen met elkaar mooi afsluiten door het winnen van de bronzen medaille. Een uitstekende en welverdiende prestatie van de dames uit Kollumerpomp.

Rianne van Wieren en Esmee Nauta gaan in het weekend van 18 en 19 januari nog naar de Intermediate Kampioenschappen in Amsterdam. Zij mogen dat weekend allebei voor de laatste keer hun twirling 1 baton en dancetwirl aan de jury en publiek laten zien.

 

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button