HoofdnieuwsRegionaal

Uitbreiding bedrijventerrein Betterwird

DOKKUM – Bedrijventerrein Betterwird aan de westzijde van Dokkum wordt uitgebreid. Elzinga Wegenbouw uit Dokkum is in opdracht van de gemeente Dongeradeel druk bezig met het bouwrijp maken van de grond. De werkzaamheden, die na de zomervakantie zijn gestart, worden binnenkort afgerond. Vorige week is de aannemer begonnen met het aanbrengen van de asfaltverharding. Deze week worden de bermen aangevuld met grond zodat de nieuwe straat Havelandoweg in januari 2015 kan worden geopend.

Directe aanleiding van de uitbreiding van Betterwird is de nieuwbouw van het digitale printbedrijf Probo Sign. “Wy ha besletten ta in útwreiding fan Betterwird om’t Probo Sign oanjoech útwreidzje te wollen mei yn earste ynstânsje 5.000 m2. It bedriuw is in groeibriljant dêr ‘t wy as gemeente wiis mei binne”, vertelt wethouder Albert van der Ploeg. De onderneming heeft nog een stuk grond van ruim een hectare in optie genomen om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende groeimogelijkheden.

 

De nieuwe industriehal van Probo Sign aan de Havelandoweg wordt door Bouwbedrijf Postma uit Hantum gebouwd en krijgt een sluisverbinding met het bestaande complex aan de Fortuinweg.  De planning is dat de onderneming medio februari 2015 de loods in gebruik kan nemen. Het is een tijd geleden dat Dongeradeel een nieuw bedrijventerrein heeft aangelegd. Van der Ploeg: “Wy fernimme oan it tal oanfrege fergunnings dat de ekonomy yn ús omjouwing oanlûkt. Dat is in hoopfolle ûntwikkeling.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button