112HoofdnieuwsRegionaal

Uitslaande brand in schuur in Drogeham (video)

Drogeham – Aan de Tsjerke Buorren in Drogeham zijn vele brandweerkorpsen dinsdagmorgen lange tijd bezig geweest met een uitslaande garagebrand. In de garage zat volgens de brandweer een studio.

Rond twintig over elf werd de brandweer van Drogeham gealarmeerd, een kleine tien minuten later schaalden zij op naar het sein middel-brand, waarop ook brandweer Surhuisterveen ter plaatse kwam. Het vuur greep snel om zich heen, de brandweer probeert met man macht overslag naar omliggende gebouwen te voorkomen. Een van die gebouwen was dorpshuis ‘De Fakkel’.

Rond tien voor twaalf werd er ook om assistentie van een autoladder gevraagd, het voertuig uit Drachten was eveneens snel ter plaatse om te assisteren met het blussen vanuit de lucht. Tot slot werd er rond die tijd ook assistentie gevraagd van korps Buitenpost.

Door de grote en snelle inzet van de korpsen kon worden voorkomen dat omliggende gebouwen in brand vlogen. Wel liep dorpshuis ‘de Fakkel’ rook- en waterschade op, het kan ondanks de schade morgen wel gewoon open om te dienen als stembureau in het dorp.

Rond kwart voor een werd het sein brandmeester gegeven.

Foto’s en video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button