Uitslagen Friese-Boys

KOLLUMERZWAAG  – We begonnen vandaag met tien meiden. Het hadden er elf kunnen zijn, maar weer schitterde Bette door afwezigheid. In Twijzelerheide was het erg slecht weer, maar onze meiden hadden er weinig last van en gingen er vol tegenaan. In de eerste helft speelden we goed en kwamen er regelmatig kansen, alleen de durf om te schieten ontbreekt nog. In de tweede helft werd er goed begonnen, maar ook werden een paar meiden gemakkelijk en zochten hun tegenspelers niet of te laat op, waardoor VVT vrij spel had. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd dan ook in de 1-0. Zaterdag voetballen we tegen Harkema, dan gaan we er weer vol tegenaan, want de wil om te winnen  is er wel!!

Friese Boys 4 – Wardy 2                      3-2

Het vierde elftal boekte wederom een mooie overwinning. Op een loodzwaar veld werd tegenstander Wardy met de nodige moeite met een nederlaag naar huis gestuurd. Een minuut voor rust scoorde Johnny de Vries de 1-0. Wardy bracht na rust twee wisselspelers in en daar had Friese Boys de nodige moeite mee om op te reageren. Wardy kwam op 1-1. Friese Boys kwam na het invallen van Henk Hamstra weer in de wedstrijd en dat resulteerde na een mooie aanval in een voorsprong door een prima doelpunt vaan Tjitze van der Land. Het derde doelpunt van het vierde elftal was een schoonheid. Jan Top was de maker daarvan. Vijf minuten voor tijd werd het nog 3-2, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Doelpuntenmakers: Johnny de Vries, Tjitze van der Land en Jan Top.

Friese Boys B1 – Veenwouden B1        3-3

Friese Boys D1 – Suawoude D1G         5-0

VCR E1 – Friese Boys E1                     3-5

Nadat er vrijdagnacht en zaterdagmorgen vroeg weer veel regen was gevallen was het de vraag of deze wedstrijd wel door zou gaan. Maar gelukkig kwam er geen telefoontje vanuit Rinsumageest, zodat we om half tien vanaf de kantine met tien spelers en supporters richting Rinsumageest konden gaan om daar de wedstrijd tegen VCR E1 te kunnen spelen. Vooraf aan deze wedstrijd gingen we er vanuit dat dit niet één van de moeilijkste wedstrijden zou moeten worden, want VCR had deze najaarscompetitie nog maar één keer gewonnen. Omdat VCR maar over acht spelers beschikte werd er acht tegen acht gespeeld en dat betekende dat wij telkens twee spelers op reserve hadden. Tien minuten later dan gepland kon er om half elf begonnen worden aan deze wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat wij de betere ploeg waren, maar kwamen we er ook achter dat de keeper van VCR een goede was. Maar na een paar goede aanvallen en kansen werd het halverwege de eerste helft dan eindelijk 0-1. Oane wist Jelmer met een strakke pass te vinden en deze wist de bal keurig in het rechterhoekje binnen te schieten. Na dit doelpunt leek VCR wakker te worden, want opeens begonnen zij beter te spelen en moesten Luca, Elwin en Luutzen op hun hoede zijn. Tjipke moest nog een paar keer aan de bak. Toch kwamen wij nog op een 0-2 voorsprong. De bal werd op het middenveld door Luutzen afgepakt en hij stuurde Roan de diepte in en hij wist wel raad met de bal en scoorde het tweede doelpunt voor ons. Na de 0-2 wisten de jongens van VCR  er uiteindelijk nog wel 1-2 van te maken. Maar nog voor rust was het Oane met het mooiste doelpunt van deze morgen die vanaf het midden de bal in één keer met een harde strakke pass over te keeper tegen het net de 1-3 binnen knalde.

In de rust werd er nog maar een keer gezegd dat we als we met zijn allen met volle inzet gingen spelen we deze wedstrijd wel moesten gaan winnen. We begonnen de tweede helft dan ook met goede moed. Maar wat er besproken is door de leiding van VCR of wat er in hun ranja heeft gezeten zal voor ons altijd een vraag blijven, want het leek wel of we een heel andere tegenstanders tegenover ons hadden. Alles lukte opeens bij hun en bij ons leek het erop of er opeens niets meer lukte. Friese Boys was totaal de klust kwijt en VCR maakte hier goed gebruik van en voor we het wisten was de stand gelijk. Na de 3-3 ging het van onze kant gelukkig weer steeds beter en kwamen we weer in ons spel. Er werd weer zuiverder overgespeeld. Jelle wist via het middenveld Thijs Gerrit te bereiken en deze gaf vanaf de linkerkant een mooie pass naar Jelmer, die de bal netjes in de goal wist te knallen. Vervolgens werd er daarna niks meer weggegeven door de verdedigers en als er dan nog wel een keer op goal werd geschoten was Tjipke er altijd nog om de bal uit het doel te houden. Nog net voor het eindsignaal kwam er dankzij goed samenspel van Roan, Jelle, Bowy en Jelmer op het middenveld schoot Bowy een mooie een pass naar voren waar Thijs Gerrit stond, die zo de eindstand van 3-5 bepaalde en was de winst in de pocket.

Conclusie: Achteraf een leuke partij, waar wij zeker de eerste helft de betere partij waren en het ons moeilijk hebben gemaakt doordat we de vele kansen die we hadden niet konden benutten. Een tweede helft waar we misschien in het begin te slapjes gingen voetballen en was VCR zeker in de beginfase de betere ploeg. Toch wisten de Boys hun staande te houden en was het zeker verdiend dat de drie punten meegingen naar Kollumerzwaag.

Doelpuntenmakers: Jelmer Wiersinga (2), Roan van Dijk, Oane van der Heide en Thijs Gerrit Poortinga.

Friese Boys E2 – Kollum E3                5-2

In deze derby was Friese Boys de iets betere ploeg. We kwamen na tien minuten op 1-0 door Klaas, daarna ging het spel op en neer, maar klaas maakte 2-0. Na een mooie aanval werd het 3-0 door Marten. Net voor rust werd het 3-1.

na de rust een zwak spelend Friese Boys en de 3-2 hing in de lucht, maar Jelmer stond sterk te keepen. Een counter van de boys werd fraai afgerond door Nick, 4-1. Kollum zakte weer wat in en klaas maakte 5-1 (hattrick). Kollum maakte nog 5-2, maar de punten waren binnen. Man of de match was Stef Salverda. Jongens goed gespeeld, ga zo door.

Doelpuntenmakers: Klaas (3), Marten en Nick.

Friese Boys E4 – Kollum E6                7-4

Zou Friese Boys de opgaande lijn door kunnen zetten na een nipt verlies bij Oostergo en een ruime winst op Veenwouen. We speelden acht tegen acht en begonnen net als vorige week met Wolter op doel. Het begin was goed. Vanaf de aftrap direct de bal verovert en een grote kans. Helaas werd deze tot corner verwerkt. De twee corners die volgden hadden ook geen succes (trainingsstof) en uit de tegenaanval die volgde scoorde Kollum. Het was een ongelukkig eigendoelpunt van Daniël.

Blijkbaar was de toon gezet, want uit nog een aanval scoorde Kollum de 0-2. Gelukkig bleven de Friese Boys hun koppie omhoog houden. Na een schot van Marwan dat afketste op de keeper kon Sven de bal oppikken, de keeper omspelen en de 1-2 aantekenen. Er gloorde weer hoop. Kollum liet de moed niet zakken en ging opnieuw in de aanval. Knullige fouten aan de kant van Friese Boys zorgden voor een nieuwe kans en de 1-3 kwam op het bord. Friese Boys bleef echter goed voetballen en de kansen bleven komen. Scoren echter was er niet bij. Kans na kans na kans ging verloren. Na een keurig één-tweetje van Marwan en Sven kwam Sven alleen voor de keeper. Deze kans maakte hij keurig af met een harde schuiver onder het lichaam van de keeper door. De kansen bleven komen. Bauke Jan en Sven konden samen op de bal af en daarmee de keeper belagen. In plaats van het uit te spelen werd er te vroeg geschoten en ging de bal op de lat. Marwan kreeg kansen en schoot voorlangs en over. Het was om wanhopig van te worden. Toch vonden vlak voor rust Sven en Marwan elkaar nog een keer en gingen we naar de ranja met een 3-3 tussenstand.

Na rust begon Kollum alsof er nog niets gebeurd was en wist direct vanaf de aftrap de bal te veroveren en te scoren, 3-4. Toch bleven de kansen komen voor Friese Boys. Het overwicht was enorm. Achterin wisten Daniël, Wolter en Jens de boel netjes dicht te houden zodat Rik, die Wolter had afgelost, bijna niets te doen had. Ook Jente, Bauke Jan en Sven waren regelmatig terug om de verdediging te assisteren. Marwan had het erg moeilijk met zijn directe tegenstandster, die werkelijk geen middel onbenut liet om Marwan het voetballen te beletten. Omdat iedereen er hard voor moest werken mag gesproken worden van een echte teamprestatie. Maar goed, we staan nog steeds achter. Echter opnieuw kans op kans op kans op kans. Vooral Marwan, Sven en Jente hadden prima mogelijkheden. Zelfs voor open doel. De bal wilde er echter niet in. Totdat uiteindelijk de ban werd gebroken. Een strakke bal voor het doel langs van Marwan, was het een pass of een doelpoging, gaf Sven een niet te missen kans, 4-4. Hierna was het meeste verzet van Kollum voorbij. Bauke Jan op Marwan 5-4. Sven na een vlammend schot van Jente, 6-4 en uiteindelijk de 7-4 door Marwan na een fantastische pass van Daniël. Uiterst verdiende zege waarbij gezegd mag worden dat het afronden echt te wensen overlaat. Als slechts vijftig procent van de kansen was benut waren er minimaal vijftien doelpunten gemaakt.

De penalty-serie ging verloren met 6 tegen 8.

Doelpuntenmakers: Sven (4) en Marwan (3).

De Lauwers F1 – Friese Boys F1         5-0

Kort maar krachtig. FC De Lauwers was een kop groter. Deze ploeg met inmiddels twee jaar ervaring in de F was een paar maten te groot voor onze boys. Vermoedelijk gingen de hoofdjes van de boys al hangen toen ze aan het inschoppen waren. Achter Burum zijn ze denk ik wat forser uit de moeders gekomen, want er was geen seconde tegenstand mogelijk. Gauw vergeten en op naar volgende week. Zoals het nu staat thuis tegen Zwaagwesteinde, wat hopelijk een krakertje mag worden.

Friese Boys F2 – Opende F2               0-10

BroeksterWalden F5 – Friese Boys F3              1-6

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Marnick Klaver, Ilian Egeh (3) en Milan Top (2).

Twijzel MP1 – Friese Boys MP1           3-7

TWIJZEL – Friese Boys heeft zich op bezoek bij SC Twijzel van zich laten spreken. De koploper van de competitie won simpel met 3-7 en ziet de voorsprong op de concurrentie daarmee groter worden.

Friese Boys verloor na een kleine minuut de grip op SC Twijzel, welke de 1-0 binnenschoot. Van de schrik bekomen namen de Boys direct de dominantie van de wedstrijd over. Dat werd enkele minuten later uitgedrukt in een serie treffers voor de Boys: Arjen Pilat (2), Klaas Pieter Reitsma (2), Hendrik Spoelstra (2) en Niels van Lingen (1).

De tweede helft verliep meer gelijk op, maar door goed verdedigend werk van Willem Starkenburg, Nick van Dekken, Jurjen de Boer, Jaryk van der Veen en Robert Sijtsma werd de overwinning veilig gesteld.

De Boys blijven koploper in de competitie en is door het puntenverlies van SC Kootstertille afgelopen week zelfs uitgelopen op de directe concurrentie. Met twaalf punten uit vier duels staat het nu drie punten voor op SC Kootstertille.

Dinsdag 6 november 2012

VVT ME1 – Friese Boys ME1                1-0

We begonnen vandaag met tien meiden. Het hadden er elf kunnen zijn, maar weer schitterde

Bette door afwezigheid. In Twijzelerheide was het erg slecht weer, maar onze meiden hadden er weinig last van en gingen er vol tegenaan.

In de eerste helft speelden we goed en kwamen er regelmatig kansen, alleen de durf om te schieten ontbreekt nog.

In de tweede helft werd er goed begonnen, maar ook werden een paar meiden gemakkelijk en zochten hun tegenspelers niet of te laat op, waardoor VVT vrij spel had. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd dan ook in de 1-0.

Zaterdag voetballen we tegen Harkema, dan gaan we er weer vol tegenaan, want de wil om te winnen  is er wel!!