Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese boys. Friese Boys 2 – BCV 3                                     6-4

Na de niet verwachte nederlaag van verleden week hadden wij vandaag de gelegenheid om dat weer even recht te zetten. In die missie zijn we geslaagd. In een wedstrijd met twee verschillende helften hebben we drie punten overgehouden aan het duel tegen BCV.

Met een ploeg die wel een andere samenstelling had dan verleden week begonnen we de wedstrijd voortvarend. Al van het begin af aan werd BCV onder druk gezet. Toen op een gegeven moment James de diepte in werd gestuurd en alleen voor de keeper verscheen kon deze onze rechtshalf alleen maar onregelementair stoppen, wat ons een strafschop opleverde. Dat BCV het er natuurlijk niet mee eens was, was niet een belemmering voor de goed leidende scheids Oetzen om de bal op de stip te leggen. Minze Beerda belaste zich met het nemen van de strafschop, die hij voortreffelijk binnenschoot en ons de verdiende voorsprong bezorgde. Toen in de loop van de eerste helft James wederom prima werd weggestuurd door René, was het een koud kunstje voor deze snelle man om de tweede treffer binnen te tikken. Met een beetje meer rust in de afwerking hadden we de eerste helft kunnen afsluiten met een minimale voorsprong van 4-0, maar het rustsignaal klonk met een schamele 2-0 voorsprong.

Na de thee pakten we het gelijk weer prima op en na een mooie aanval kwam de bal bij André Stam, die van redelijke afstand de bal perfect in de bovenhoek van de BCV goal knalde, een heerlijke goal 3-0 .Toen op een gegeven moment onze laatste man Eberhart Kloosterman uitviel en er tegelijkertijd nog enige wissels werden toegepast waren we het overwicht wat we hadden even kwijt .We moesten even wennen aan de nieuwe formatie, wat BCV de gelegenheid gaf om terug te komen in de wedstrijd door tweemaal tegen te schoren,  3-2 .We kregen maar weer moeilijk vat op de wedstrijd, maar kwaliteit verlogend zich niet en na een mooie actie van Wietse op rechts, die het strafschop gebied van BCV in slalomde en vervolgens James in stelling bracht, die met een mooie schuiver ons weer wat meer lucht verschafte door de bal perfect binnen te schieten, 4-2.De laatste vijftien minuten gebeurde er van alles en voor de neutrale toeschouwer. Voor de neutrale toeschouwer zal het best allemaal leuk zijn, maar ik ben verre van neutraal en voor mij mogen onze jongens de wedstrijd wel wat eerder op slot gooien. BCV drukte ons steeds verder achteruit en er ontstonden hachelijke situaties voor onze goal, die gelukkig door onze goalie Auke meester werden gemaakt. Toen na een lange blessure-periode Geale de Haan weer werd ingezet bewees hij direct zijn grote waarde als goaltjesdief, door na aangeven van James de 5-2 voorsprong binnen te schieten. Misschien denken we dan dat de wedstrijd in de knip zit of iets dergelijks, wat ook een normale gedachte is, maar niet voor ons want door met deze stand onnodig risico vol (uit) te verdedigen kwamen de heren van BCV wederom lekker in de wedstrijd door er maar gelijk weer twee in te schieten, 5-4. Wat zijn we blij dat Kees het aandurfde om Geale vandaag al in te zetten, want met een achter het standbeen langs hakje bracht hij de stand naar een veilige 6-4. Prachtige bekeken goal Geale! Met deze stand werd de wedstrijd afgesloten en kunnen we weer drie punten bijschrijven en doen volop mee in de top van de ranglijst.

Zij nog vermeld dat een schot van Wietse vanaf de middellijn op het door het door de doelman verlaten goal van BCV jammer genoeg op een haar na raak was. Mooi geprobeerd. Johannes Couperus prima verdedigend werk .Voor de rest mooie overwinning jongens. Volgende week naar Kollum en als jullie dan weer zes keer scoren zijn Kees en ik dik tevreden.

Doelpuntenmakers: James v.d. Bij (2), Geale de Haan (2), Minze Beerda en André Stam.

Freddy

Friese Boys VR1 – Noordbergum VR1              (0-3)     0-5

Zwaagwesteinde B1 – Friese Boys B1              1-5

BergumBCVComb. C3 – Friese Boys C1          1-4

Op een wit bevroren grasmat door sneeuw en hagel moesten we in Burgum spelen tegen BCV combi C3 een ploeg die het ons moeilijk ging maken vandaag. BCV C3 deed goed verdedigingswerk, maar kon toch een goed opgezette aanval van ons niet tegenhouden, want Jelmer schoot in de tiende minuut Matthias goed aan en hij wist de 0-1 te maken. De leiders van BCV gingen na de 0-1 achterstand gelijk wisselen, twee nieuwe spelers kwamen in de ploeg en na enkele minuten verder gespeeld te hebben werd het al 1-1. We lieten ons niet gek maken en hielden de druk er goed op en door wat geklungel voor de goal van BCV schoot Nick tegen de paal, maar de bal ketste terug en Nick wist in tweede instantie wel te scoren, 1-2. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust was het niet anders, beide ploegen kregen kansen. Ook kreeg BCV op een mooie plaats een vrije trap, maar deze ging wel een meter over de goal. We wisten voetballend de rust te houden en BCV ging alles of niets spelen en maakten meer fouten, waardoor wij meer kansen kregen. Door een goede aanval wist Matthias Pieter goed aan te spelen en Pieter wist de 1-3 te maken. De wedstrijd was nu gespeeld en liep ten einde. We hadden weer balbezit en door een mooie trap van Heinze op Matthias kon hij ook nog de 1-4 maken. Een mooie eindstand.

Friese Boys MC1 – Drogeham MC1                  0-6

SJO HRC D4 – Friese Boys D1                         1-10

WTOC D2 – Friese Boys D2                              12-0

Friese Boys E1 – Drogeham E1                       1-2

Nadat we in de beker van de jongens behoorlijk dik van de Ham hadden verloren, waren onze jongens er op gebrand om nu de punten binnen te halen. Vanaf het begin was het spannend. Omdat het ook nog behoorlijk koud was, waren we blij dat we maar één op de wissel hadden. Jelle is op vakantie. Vanaf het begin tot het eind waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werd goed overgespeeld en de verdedigers deden er alles aan om de ballen niet voor de keeper te laten belanden. Na ongeveer een kwartier werd er een mooie bal aan Roan van Dijk gegeven, die hem er in schopte. Het was dik verdiend en iedereen hield het kopje er goed bij zodat de tegenpartij geen kans maakte.
We gingen dus met een voorsprong de rust in.

De tweede helft begon goed, maar op een gegeven moment begon het bij de boys een beetje te rommelen. Daar maakten de jongens van Drogeham goed gebruik van en er werd een gelijkmaker gescoord. Daarna waren onze jongens een beetje chaotisch bezig, maar konden het nog lang gelijk houden. Aan onze kant waren er nog een paar mooie kansen die niet werden benut. Omdat het bij de boys een beetje rommelen was, kwamen de jongens van de Ham telkens dichterbij. Dat resulteerde in een prutsgoaltje, maar ja, hij telt wel. Dat was tevens ook de eindstand. 1-2. De jongens hebben goed hun best gedaan, dus daar heeft het niet aan gelegen.

Doelpuntenmaker: Roan van Dijk

Friese Boys E2 – De Lauwers E1          (2-4)     6-6

Een wedstrijd tussen de koplopers is geëindigd in een gelijkspel. Net voor de wedstrijd viel Jan Peter ziek uit, gelukkig was Marten Pilot aanwezig en die viel in na een koude eerste helft, waarin we niet echt sterk openden kwamen we al snel met 0-2 achter. We werden wat feller, 1-2 door Klaas, maar toch maakte De Lauwers 1-3 en 1-4. Net voor de rust maakte Albert Jan 2-4.

Na rust scheen de zon en het zou nog een spektakelstuk worden. Toch kregen we eerst nog een doelpunt tegen, 2-5. Friese Boys was toen een klasse beter en dit resulteerde in twee doelpunten van Marten, 4-5. We speelden goed en de bal kwam voor de voeten van Lijbbeen die knalde de bal hard in het net, 5-5. Twee minuten later was het weer raak, doelpunt Nick, 6-5. Eén minuut voor tijd maakte De Lauwers toch nog 6-6. Het was een geweldige wedstrijd met allemaal winnaars. Geweldig jongens, ga zo door.

Doelpuntenmakers: Klaas, Albert Jan, Marten (2), Ljibbe en Nick

Zwaagwesteinde E3 – Friese Boys E3              (0-5)     0-14

Na de bekerwedstrijd van vorige week werd er voor de tweede keer voor de competitie gespeeld.

Na de winst tegen ONB moest er aangetreden worden tegen De Readsjes uit de Westereen.

Onder koude weersomstandigheden werd er afgereisd naar de tegenstander. Daar aangekomen bleek dat er wedstrijden waren afgelast en het was nog even spannend of deze wedstrijd wel door

zou kunnen gaan. Gelukkig kon er op het kunstgras worden gespeeld. Er lag wel een laagje ijs/sneeuw, maar dat bleek de spelers niets uit te maken. Friese Boys E3 was compleet met negen spelers en de tegenstander had zelfs tien spelers. Vanwege de weersomstandigheden werd besloten negen tegen negen te gaan spelen. Aanvoerder was Jesse van Wieren.

Vanaf de aftrap probeerde Friese Boys het initiatief te nemen en zoals trainer Willem ze leert: de bal veroveren, kijken, spelen en vrij lopen. Ondanks de drukte werden er veel kansen gecreëerd. Spits Marten Pilot had het vandaag op de heupen, want een pass van Nick rondde hij beheerst af, 0-1. Daarna was het tien minuten rustig op het scorebord. Kansen waren er “bij de bult”. Hier volgen ze: Jesse naast, Oane tegen de paal, Ljibbe Sicco zijn inzet werd door eigen speler Pieter geblokt, Marten naast, Pieter over, Randy, Nick, Ljibbe Sicco tegen de keeper. In de dertiende minuut was het Pieter die van dichtbij scoorde op assist van Oane, 0-2. Een schot van Pieter werd door de keeper geblokt en de rebound was voor Marten, 0-3. Daarna kansen voor Oane, Nick en een kopbal van Marten. Een voorzet van Nick belandde bij Jesse, die van dichtbij kon scoren, 0-4. Nick zijn schoten werden vaak door de keeper met de voeten gestopt, maar na een actie van Oane kon Nick toch zijn goaltje meepikken, 0-5. De mooiste actie in de eerste helft kwam van rechts toen Oane combineerde met Nick en de daarop volgende voorzet door Ljibbe Sicco met een halve volley op de lat werd geschoten. In de 22e minuut kwam ook de tiende speler van de thuisclub binnen de lijnen en werd er de rest van de wedstrijd tien tegen negen gespeeld.

In de rust werd keeper Douwe Jan vervangen, want hij had ijsvoeten. Oane had een lichte blessure en kwam warm gekleed op het doel staan met drie broeken aan. In de tweede helft werd er bij tijd en wijle prima overgespeeld, ondanks dat er achttien spelers op één helft stonden. De jongens waren de tweede helft doelgerichter en de keeper van Zwaagwesteinde kreeg het erg druk. Schoten van Nick, Douwe Jan en Marten werden gepareerd. Een combinatie van Pieter en Nick werd afgerond door Marten, 0-6. Het aluminium werd achtereenvolgens geraakt door Nick, Douwe Jan en Jesse. Douwe Jan scoorde tweemaal op assist van Ljibbe Sicco en Marten. Een geblokt schot van Nick werd door Marten binnengetikt, 0-9. Keeper Oane, die niets te doen had, ging meevoetballen en kon de laatste twaalf minuten zich uitleven. Luut en Randy hielden het lege doel in de gaten. De dubbele cijfers werden behaald door een knal in de kruising van Ljibbe Sicco, 0-10. Jesse en Marten profiteerden van acties van Oane en scoorden. De lat werd wederom door Jesse en Ljibbe Sicco geraakt. Daarop zorgde Pieter voor de 0-13. Een solo van keeper Oane werd bekroond met een goal, 0-14. De Westereen kreeg een corner in de laatste minuut, helaas voor hun ging deze achter het doel.

De strafschoppenserie werd met 5-4 gewonnen.

Volgende week speelt Friese Boys E3 thuis tegen Be Quick Dokkum E7 om 09.00 uur.

Doelpuntenmakers: Marten (5), Jesse (2), Douwe Jan (2), Pieter (2), Nick, Ljibbe Sicco en Oane.

Oostergo E1 – Friese Boys E4             (5-0)     7-6

Vooraf waren de jongens goed gewaarschuwd. Oostergo had al enkele goede uitslagen behaald. Het zou dus zeker geen makkie worden. We waren met al onze spelers, dus ook de nauwelijks herstelde Jente was er weer bij. Starten deden we met zeven tegen zeven. De opstelling was grofweg als volgt. Sven op doel voor wat zekerheid. Daniël met Wolter als centraal duo. Links en rechts Rik en Jens. Midden Bauke Jan en Jente, en als spits Marwan.

De van tevoren gegeven waarschuwing hielp niet veel. Het leek wel alsof iedereen door de nachtvorst trager was geworden. Binnen de kortste keren stonden we met 4-0 achter. Toch werd er ook door Friese Boys goed gevoetbald. We kwamen steeds meer bij het doel van Oostergo in de buurt. Het resulteerde zelfs in kansen, maar slappe balletjes, mislukte schoten of gewoon naast; we kregen hem er niet in. Uiteindelijk gingen we de rust in met 5-0.

In de rust werd besloten tot een keeperwissel. Jens op doel en Sven als loopwonder op het middenveld. Dit betaalde zich nog niet direct uit. Eerst werd het nog 6-0. Maar daarna kwam Friese Boys helemaal los en begon de inhaalrace. Bauke Jan wist schuin voor het doel de bal in de kruising te rossen, 6-1. Opluchting. We zijn het niet verleerd. Daarna scoorde Rik. De keeper kreeg de bal niet goed weg en de schuiver van Rik verdween tot ieders verbazing tussen alle benen door in het doel. Hijzelf was misschien nog het meest verbaasd, 6-2. We kregen in onze euforie ook nog een goal tegen, 7-2. Dit ondanks enkele goede reddingen van Jens. Sommige zelfs per ongeluk. Het doelpunt tegen kon net wel eens teveel zijn voor het team. Maar nee. Ze bleven knokken voor de goals en bleven allen ook goed voetballen. Er werd lustig gecombineerd en Oostergo kon niets anders meer doen dan met zijn allen voor het doel gaan staan. Marwan scoorde na een prima combinatie met Bauke Jan, 7-3. Sven zijn harde schot betekende ook voor hem eindelijk weer een doelpunt, 7-4. Ook langs de kant werd nu duidelijk dat het niet te lang meer moest duren voor Oostergo. Marwan scoorde 7-5 na goed onderscheppen door Daniël. Jente kreeg ook nog zijn kans, maar het was duidelijk dat hij zijn kracht nog niet helemaal terug heeft na de operatie aan de amandelen. De rebound was echter voor Marwan, 7-6. Direct na de aftrap werd afgefloten en kon Oostergo opgelucht ademhalen. Echter voor Friese Boys was het ondanks het verlies een gedenkwaardige ochtend geweest. We hebben onszelf laten zien dat we best goed kunnen voetballen. Voorwaarde is wel dat iedereen, maar dan ook iedereen, bereid moet zijn de mouwen op te stropen en zijn uiterste best te doen.

De penalty-serie werd gewonnen door Friese Boys met 6 uit 8 tegen 5 uit 8.

Doelpuntenmakers: Bauke Jan, Rik, Marwan (3) en Sven.

BroeksterWâlden ME1 – Friese Boys ME1        3-0

Met maar zeven meiden vertrokken we richting Damwoude. Doutsen B., Doutsen K. en Anisja hadden zich afgemeld, maar op het laatste moment bleek Bette niet op te komen dagen en dus was ons team minimaal en zonder wissels. In een hevige regenbui begonnen we aan de warming-up, helaas werden de meeste meiden niet erg warm en daardoor konden ze moeilijk op gang komen. Al snel scoorde de thuisploeg dan ook de 1-0, en moesten de meiden van Friese Boys flink aan de bak. Helaas, kou hoort ook bij voetbal in deze tijd van het jaar en dus de kopjes ervoor en concentreren op het spel! Titia-wilma stond vandaag in de goal en had daar al snel haar plekje gevonden, ze maakte een paar goede reddingen en schopte de bal goed ver uit naar haar medespelers. Jelkje stond als vanouds achterin en gaf de tegenstander weinig ruimte, ondanks een pijnlijke voet stond Jelkje voor 100% te voetballen en dat verdient respect! De thuisploeg was fel en Sophie probeerde een kans van hen weg te schoppen, maar helaas in eigen goal, 2-0.

Tijdens de rust werden de dames even op het hart gedrukt dat we toch echt wel beter kunnen en dat er goed geluisterd werd bleek wel de tweede helft. Er kwamen een paar prachtige kansen voor Romy, helaas zonder resultaat. In de tweede helft viel nog een goal voor de Broekster Wâlden, maar Friese Boys werd steeds beter en Sophie en Jelkje verdedigden goed. Sophie pakte een paar keer een bal goed af en kon die naar Minke overspelen, zodat Minke de bal snoeihard naar Romy schopte. Femke ging een paar keer goed het duel aan en nam de bal keurig mee, terwijl Rikst ook steeds feller wordt. Helaas kwamen er geen goals en zonder wisselspelers begon de vermoeidheid onze meiden parten te spelen. Einduitslag, 3-0.

De volgende wedstrijd gaan we er weer vol tegenaan!

Friese Boys F1 – Be Quick D. F5                      7-3

Op deze koude morgen werd door de F1 een prima prestatie neergezet. Een zeer leuke wedstrijd met strijd en inzet. Ondanks de kou werd door Sieds Bijker de 1-0 gemaakt, Gerke van der Land zorgde verrassend voor de 2-0 en 3-0 door nette afgeronde mooie doelpunten. Na de 3-0 kwam Be Quick door een verdedigsfout terug op 3-1.Oane Bosma zorgde na rust voor de 4-1.Sieds Bijker mocht de 5-1 verzilveren.Jarno de Jong kwam met een afstandsschot door met de 6-1. Een kleine opleving bij Be Quick zorgde nog voor de 6-2 en 6-3. Oane Bosma maakte de einduitslag van  7-3 vlak voor het eindsignaal.

Nog een paar opmerkingen moeten langs deze weg nog even gemaakt worden. Riemer wensen we langs deze weg beterschap toe, deze moest door ziekte het veld vroegtijdig verlaten. We hopen dat het inmiddels wat beter met hem gaat.

Petra en Foppe hebben hun dochter de laatste vier maand gewoon gemarteld met schoenmaatje 33 terwijl dit inmiddels 35 moet zijn. Ze moeten zich schamen. Dit zorgde bij Indy voor kromme blauwe tenen, waardoor voetballen logischerwijs lastig bleek. Achteraf bleek het niet alleen de verkeerde schoenmaat te zijn, want vandaag is gebleken dat Indy zeer gevoelig is voor de kou, alles wat blauw kon worden is blauw geweest bij haar. Ons advies is dan ook een kruik mee te nemen in het vervolg voor de koude omstandigheden en per direct een paar grotere voetbalschoenen te kopen, wat verheldering en verzachting moet brengen voor haar.Tip!! Marktplaats zou hierin een goede oplossing kunnen zijn, maar dat is aan de ouders en verantwoordelijken zelf.

Desondank, al met al een zeer leuke wedstrijd. De toeschouwers en ouders hebben leuk voetbal gezien met mooie momenten. We vonden als leiders dat ondanks de kou er een prima prestatie is neergezet.

André & Django

Suameer F1 – Friese Boys F2                           7-0

Na de enerverende en spannende wedstrijd van vorige week thuis tegen Drachtster Boys, waar nipt werd verloren met 2-3, begonnen we vol goede moed met deze wedstrijd tegen Suameer. De wedstrijd werd op een koud veld gespeeld, maar ondanks de regen afgelopen tijd een goed bespeelbaar veld.

In het begin ging het gelijk op, maar Friese Boys kon eigenlijk niet veel verder komen dan net over de middellijn. Na een tien minuten spelen werd er door een foutje achterin gescoord door Suameer en stonden we met 1-0 achter. Helaas kon F2 de kracht niet vinden om een tegenstoot te geven en werd er voor rust nog twee maal gescoord en gingen we de rust in met 3-0 achter. Dan is de wedstrijd nog niet verloren, want die achterstand kan nog wel worden omgezet.

Na de ranja kon Suameer toch weer vrij eenvoudig scoren en werd de keeper wederom gepasseerd met eigenlijk onhoudbare ballen en was het 6-0. Of het door de kou kwam we weten het niet, maar van de wedstrijd van vorige week was niks terug te vinden vandaag en er werden er eigenlijk geen kansen gecreëerd en niemand heeft een mogelijkheid tot scoren gehad van Friese Boys-kant . De verdediging had het daarentegen wel druk en heeft zich ook prima geweerd, maar de ballen werden door Suameer goed ingeschoten als ze de kans kregen.Tegen het einde werd er door reserve-keeper Mark (in een rood /wit shirt) een hoge bal prima gepakt en een doelpunt voorkomen. Penalty voor Suameer, deze ging onderkant lat er alsnog in en de eindstand op 7-0 gebracht. Ondanks de nederlaag werd er onder de douche gezongen en heeft een ieder blijkbaar wel plezier in het spel. Volgende keer thuis maar weer ons best doen.

Friese Boys F3 – Drogeham F2                        10-3

Doelpuntenmakers: Marnick Klaver (2), Sietse Pel en Ilian Egeh (7).

Twijzel MP1 – Friese Boys MP1                       0-14

FRIESE BOYS MP1 BEHOUDT ONGESLAGEN STATUS

twijzel – De Friese Boys hebben zaterdag hun ongeslagen status in de competitie behouden.  De koploper versloeg Twijzel met maar liefst 14-0.

De Friese boys startte uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al binnen één minuut een beloning hiervoor. De bezoekers bleven de bovenliggende partij en kregen via Arjen Pilat na een briljante actie ook een kans op 0-2, maar de middenvelder schopte op de lat van het doel van Twijzel. Vervolgens verdween de ene na de andere bal in het net van Twijzel en ontpopte de wedstrijd zich in een waar doelpuntenfestijn voor de Boys. Jurjen de Boer kreeg een opgelegde kans, maar schoot net voorlangs. Eén minuut later was het wel raak en knalde Jurjen de bal in het net. Jaryk van der Veen scoorde in de competitie zijn eerste doelpunt. Op het sportpark de Moune knalde hij drie minuten na zijn invalbeurt de 11-0 binnen. Tijdens de wedstrijd (en de penalty-reeks) bleek dat de Boys niet alleen over aanvallende kwaliteiten beschikken, maar tevens een super keeper (een ware penalty-killer) Robert Sijtsma op de goal had staan. Wederom proficiat en op na de volgende wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Niels van Lingen (5), Klaas-Pieter Reitsma (6), Jaryk van der Veen, Arjan Pilat en Jurjen de Boer.