Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese boys.  VIOD VR3 – Friese Boys VR1               (2-2)     2-2

Onder moeilijke weersomstandigheden, winderig en nat weer, moest er in Driesum worden gespeeld.

Na acht minuten voetbal stond de eindstand al op het bord. Tjimkje Hansma zorgde met twee doelpunten dat Friese Boys op voorsprong kwam, maar helaas was dit van korte duur. Friese Boys was in het veldspel de mindere en in de tweede helft had VIOD moeten winnen, want een paar dikke kansen werden gemist. Friese Boys werkte zich een slag in de rondte, maar bij balbezit werd vaak de verkeerde keuze gemaakt. Friese Boys had het geluk aan hun zijde en pakte toch nog een punt. Friese Boys staat nog op de vierde plaats.

Woensdag 28 november 2012 wordt er in Oudwoude gespeeld tegen WTOC vrouwen 2 om 20.00 uur.

Donderdag 22 november 2012

VC Trynwalden 1 – Friese Boys 1                    2-0

Zaterdag 24 november 2012

It Fean ‘58 3 – Friese Boys 2                            0-2

Omdat we geen competitieverplichtingen hadden werden we uitgenodigd door It Fean ‘58 om een oefenwedstrijd te spelen. Daar wij personele problemen hadden werd ons elftal aangevuld met twee eerste elftal spelers, namelijk Erik Hilboezen en Marten Starkenburg, daarvoor bedankt jongens, maar ik geloof dat jullie ook wel lekker hebben gespeeld. We hadden de eerste helft niet veel problemen met onze tegenstander en dat resulteerde dan ook in een mooi doelpunt van Sean Humphries, die zodoende de ruststand op 0-1bracht.

Na de thee was ons spel stukken slechter dan voor de rust en daardoor kwam It Fean weer lekker in de wedstrijd en werden ze geregeld gevaarlijk voor onze goal, maar Auke verkeerde in goede vorm en kon de nul behouden. Zo nu en dan konden we met een counter gevaarlijk worden en wederom werd er gescoord door Sean Humphries, die na een periode van gedwongen rust weer lekker speelde. Ik denk dat het een nuttige oefenpot is geweest in de voorbereiding op ons volgende competitietreffen met Drachtster Boys. Nogmaals Eric en Marten bedankt.

Doelpuntenmaker: Sean Humphries (2).

Freddy

GSVV 2 – Friese Boys 3                                   5-1

Wykels Hallum 3 – Friese Boys 4                     0-2

Op een moeilijk te bespelen veld behaalde het vierde elftal een prima overwinning op de nummer twee van de ranglijst. Een verrassende opstelling had Friese Boys. In het doel stond Johan Sealtiel, de achterhoede was Tjisko de Jong, Hielke de Graaf, Robert Kuipers en Wesley Feenstra. De middenvelders waren Freerk Faber, Habib Rahmani, Harm Hietkamp en Vincent van Breugel. De aanvallers waren Johnny de Vries en Sally Atema. Wisselspelers deze middag waren Jelle de Haan en Piet de Boer. Grensrechter was Rinie Bergsma.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Geleidelijk aan nam Friese Boys het heft in handen en kreeg een aantal kansen. Freerk Faber was het dichtste bij een doelpunt. Tien minuten voor rust kwam Friese Boys aan de leiding door een doelpunt van Sally Atema.

Na de thee probeerde Wykels Hallum langszij te komen, maar doelman Johan Sealtiel was onpasseerbaar. Na een razend snelle counter van Friese Boys scoorde Sally Atema 0-2. Dit werd ook de einduitslag van deze wedstrijd. Het vierde elftal staat door dit resultaat op de vijfde plaats.

Doelpuntenmaker: Sally Atema (2).

Bekerwedstrijd: Oosterlittens B1 – Friese Boys B1                  7-2

Bekerwedstrijd: Mulier C1 – Friese Boys C1                            1-3

Vandaag stond er een bekerwedstrijd op het programma tegen Mulier uit Witmarsum. We reisden met de complete selectie heen en er waren ook ouders meegereisd om de jongens aan te moedigen, want dit was wel nodig. We begonnen de wedstrijd redelijk. We konden niet goed vat op de wedstrijd krijgen en konden ook niet goed balbezit houden, toch waren er kansen, maar scoren lukte ons niet. Een aanval van Mulier kon tegen worden gehouden, dat leverde hun een vrije trap op. Deze werd over Dirk heen geschoten in de uiterste hoek en zo stonden we 1-0 achter. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was het een ander beeld. We konden de bal nu wel in de ploeg houden en elkaar vinden, zo kon Pieter de bal aannemen en met een mooi afstandsschot van rechts de 1–1 maken. Voetballend waren we nu beter en dat konden de spelers van Mulier niet hebben en begonnen gemener te spelen maar we lieten ons niet gek maken. Heinze kreeg veel ruimte op het middenveld en schoot over de keeper de 1–2 raak. De spelers van Mulier begonnen nu ook op elkaar te zeuren. Dit was ook in ons voordeel, want een schot op de keeper, die de bal niet klemvast had, werd door Remi afgepakt en rolde mooi de goal in, 1–3. We kregen nog enkele kansen. Er werd niet meer gescoord en zo gingen we met een 1–3 stand terug naar Kollumerzwaag en waren weer een ronde verder in de beker.

Doelpuntenmakers: Pieter Hoogsteen, Heinze Luimstra en Remi Kootstra.

SJO Feanstars C3 – Friese Boys C2

VVT MC1 – Friese Boys MC1                           0-6

Vandaag weer na een aantal weken een wedstrijd voetballen, behalve Aaltje die keelontsteking had was iedereen er. In de eerste twintig minuten moesten we weer helemaal in de wedstrijd komen. We konden met acht meiden spelen, ieder moest weer even haar plek vinden. In de laatste vijftien minuten werd er stukken beter gespeeld en begonnen we duidelijk de duels te winnen. De stand voor rust was 0-2, er is meer uit te halen.

Dus na een aantal aanwijzingen na rust met volle moed verder. Het eerste kwartier was het weer moeilijk. We konden de draad niet goed weer oppakken. De laatste twintig minuten werd er door de meiden van Friese Boys mooi gevoetbald. Ze wisten in de tweede helft nog vier goals te maken. De meiden gingen met drie echt verdiende punten terug naar Kollumerzwaag!!

Doelpuntenmaaksters: Hester Faber (3), Alianne Reitsma, Baukje Hoekstra en Nynke Mellema.

Bekerwedstrijd: Friese Boys D1 – SIOS D1      5-0

Friese Boys E2 – Buitenpost E4G                    4-3

In een wedstrijd waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren kwamen wij als winnaar uit de bus. We kwamen op 1-0 door Jan Peter en enkele minuten later was het weer 1-1. Net voor rust maakte Klaas 2-1. Het spel golfde op en neer. De verdediging stond goed met Jarnick, Stef en Albert Jan, maar door een snelle uitval 3-1 door Klaas. Buitenpost kwam op 3-2. Direct na de aftrap tikt Klaas naar Lieuwe Jan, die geeft trap in de hoek naar Ale Geart, die schiet voor en Lieuwe Jan maakt de 4-2  in vijf seconden na de aftrap, super aanval! Buitenpost maakte nog 4-3, maar de drie punten bleven in Kollumerzwaag. De beide keepers waren vandaag de uitblinkers (Jelmer).

Doelpuntenmakers: Klaas Ytsma (2), Jan Peter Boorsma, Lieuwe Jan Wiegersma.

Drogeham E2 – Friese Boys E3            (0-7)     1-14

Op zaterdag 15 december speelt Friese Boys voor de beker tegen Actief E3 om 10.15 uur,

daardoor kon er vandaag een inhaalronde voor de competitie worden gespeeld. De tegenstander Drogeham staat op de vierde plaats en mocht Friese Boys deze wedstrijd winnen dan wordt de eerste plaats in de competitie ingenomen. Alle negen spelers waren aanwezig. Onder koude omstandigheden werd om 10.20 uur afgetrapt met acht tegen acht. Er waren nog enkele spelers die nog een plasje moesten doen in de bosjes van Drogeham en daarna kon er worden afgetrapt. Randy Veenstra was vandaag aanvoerder.

Drogeham startte goed en Friese Boys moest de duels vol aangaan. In de tweede minuut onderschepte Nick een aanval van Drogeham. De keeper van Drogeham stond naast het doel en Nick schoot koel binnen, 0-1. Even later belandde een uittrap van Douwe Jan bij Nick, die een assist gaf op Marten die prima binnentikte 0-2. Drogeham gaf wel tegenstand, maar onze jongens verdedigden prima, want als de tegenstander schoot werd er goed geblokt. Keeper Douwe Jan kreeg het daardoor niet al te moeilijk. Oane omspeelde aan de rechterflank zijn tegenstander regelmatig, maar hij had geen geluk met zijn schoten. Net als vorige week was Friese Boys efficiënt in de afronding, want Nick zorgde met een uitbraak en een individuele actie voor 0-3. Spelverdeler Ljibbe Sicco pakte ook zijn goaltje mee door een in een klutssituatie de bal diagonaal binnen te schieten, 0-4. Jesse kwam in het veld en één minuut later lag de bal in het net. Na een combinatie met Marten speelde hij een tegenstander uit en met een punter schoot hij raak, 0-5. Drogeham probeerde het wel, maar als Friese Boys de bal onderschepten schakelden de jongens snel om en vooral Luut speelde verdedigend een prima partij. Vele aanvallen werden door hem in de kiem gesmoord. Een schot van Nick werd afgeblokt en de rebound werd door Pieter over de keeper heen geschoten, 0-6. De ruststand werd bepaald door Nick, die een actie van Oane binnenschoot, 0-7.

In de tweede helft was Friese Boys sterker en verdedigend deden de jongens hun best en daardoor kwam Friese Boys snel in balbezit. Een corner van Jesse belandde achter Nick, die de bal aannam draaide, schoot en omdat een aantal spelers het zicht van de keeper belette viel de bal binnen, 0-8. Marten gooide zijn trukendoos open en zijn hakje werd op waarde geschat door Nick, die doeltreffend uithaalde, 0-9. De hardwerkende Oane schoot verdiend uit een rebound hard binnen, 0-10. Nick, vandaag zeer scherp, pikte een doeltrap van Douwe Jan op en zijn solo werd van dichtbij afgerond, 0-11. Drogeham redde terecht de eer na een prima combinatie, 1-11. Luut scoorde bijna zijn eerste goal, maar zijn inzet uit een corner ketste af op de paal. Friese Boys had in de laatste vijf minuten nog een drietal goals in petto. Oane, Pieter (assist Marten) en Marten (assist Ljibbe Sicco) zorgden voor de eindstand 1-14.

De strafschoppenserie werd met 8-4 gewonnen door Friese Boys.

Doelpuntenmakers: Nick de Graaf (6), Pieter Pel (2), Marten Pilot (2), Oane Wiersma (2), Ljibbe Sicco Bakker en Jesse van Wieren.

Door dit resultaat neemt Friese Boys de eerste plaats over van Broekster Wâlden en Veenwouden.

Volgende week zaterdag 1 december wordt er gespeeld in Drachten tegen Drachtster Boys E10 om 11.20 uur.

Friese Boys ME1 – Jong Harkema ME1            1-5

Vandaag tegen de meiden uit Harkema. In Harkema hebben we gewonnen met 0-1, maar vandaag zat dat er niet in. In de tiende minuut scoorden de gasten de 0-1. Al snel kreeg Bette kans om de 1-1 te maken en dit leek een stimulans voor onze meiden, maar helaas zakten we weer terug en werd het 1-2.

Over het spel na de rust kunnen we kort zijn: te vaak kreeg de tegenstander kans vrij te staan met als gevolg een 1-5 uitslag.

Doelpuntmaakster: Bette Bijleveld.

Jong Harkema F4 – Friese Boys F2                  8-0

Veenwouden F4 – Friese Boys F3                    1-10

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Milan Top (2), Ilian Egeh (7) en Yoran Weistra.