Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys. Friese Boys VR1 – WTOC VR2             (2-1)     2-2

In Oudwoude werd de thuiswedstrijd van Friese Boys gespeeld. Onder heerlijke frisse weersomstandigheden kon er afgetrapt worden. Na een snelle achterstand door een eigen goal van Anna kwam Friese Boys voor rust op voorsprong door goals van Hiltsje en Tjimkje op assist van Tineke.

In de tweede helft kwam WTOC langszij. Tjimkje had zich in de slotfase matchwinnaar kunnen noemen na een perfecte pass van Tamara, maar alleen voor de keeper ging de bal niet in het doel. Een sportieve, spannende wedstrijd met terechte uitslag.

Ropta Boys 1 – Friese Boys 1                          2-0

FRIESE BOYS TEGEN ROPTA BOYS ONDERUIT

EASTERNIJSTJERK – Friese Boys heeft het zaterdag tegen Ropta Boys niet kunnen bolwerken. De roodwitten verloren met 2-0.

Na vijf minuten werd Friese Boys gevaarlijk via een schot van Eelke Venema dat voorlangs ging. Daarmee was de koek voorlopig ook op voor de ploeg uit Kollumerzwaag. Een minuut later nam de thuisclub de leiding. Birhanu Rispens kapte zich vrij in het strafschopgebied en schoot raak, 1-0. Simon Dijkstra kreeg een prima kans op 2-0 na een fout in de Friese Boys-defensie, maar Dijkstra schoot naast. Doelman Auke Veenstra van Friese Boys stopte een schot van Peter Braaksma. Een vrije trap van Geert Linthof bracht bijna de 2-0 op het scorebord, maar de lat stond een treffer in de weg. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Friese Boys weer gevaarlijk. Doelman Geert Dam van Ropta Boys had moeite met een schot van Jelle de Graaf, maar de sluitpost zag dat de bal in de blubber bleef steken. Een voorzet van Eelke Venema werd door Marten Starkenburg ineens ingeschoten, maar de bal ging naast.

Na de thee duurde het een kwartier voordat het duel weer op gang kwam. Tsjidsger Braaksma schoot voorlangs, terwijl Starkenburg aan de andere kant in de handen van Dam knalde. Jelle de Graaf trok mee naar voren, kreeg een schietkans, maar de aanvoerder zag het leer naast de goal verdwijnen. Daarna viel de beslissing toen Tsjidsger Braaksma van dichtbij inkopte, 2-0. Friese Boys kreeg nog enkele mogelijkheden, maar schoten van Harmen Hietkamp en Sietse Hoogsteen werden gestopt door Dam, terwijl Sander Hoekstra van afstand de lat raakte. Het bleef daardoor 2-0 voor Ropta Boys.

“We domineerden in de eerste helft”, vond trainer Sjoerd Bosgra van Ropta Boys. “In de eerste veertig minuten speelden we Friese Boys van de mat. Dat hadden we moeten omzetten in meer kansen. Dat gebeurt niet en dan zie je dat Friese Boys kan terugkomen in de wedstrijd, mede doordat wij wat scherpte verloren in het druk zetten. Maar op basis van de eerste helft was de overwinning zeker verdiend”.

“Over onze eerste helft was ik zeer ontevreden”, aldus trainer Henk de Boer van Friese Boys. “Ik was dan ook erg boos in de rust. Het begint met beleving en strijd zeg ik altijd. Sommigen kwamen in deze blubber met schone broekjes van het veld. De eerste goal was een aanfluiting van onze kant. We stonden er te ver af, die jongen mag kappen en rustig inschieten. In de tweede helft deden we het beter, daarvoor kun je de jongens een compliment geven”, aldus De Boer die Friese Boys na dit seizoen gaat verlaten.

Drachtster Boys 4 – Friese Boys 2                   2-9

Sterke openingsfase: 0-1 door een geplaatst schot van René. De mannen van Drachtster Boys waren zichtbaar aangeslagen, vooral na de 0-2 door Geale. Hier waren we zeker in het eerste half uur heer en meester. Ruststand derhalve was 0-2.

Na de rust een wat onwennige start, waaruit ook de 1-2 uit voort kwam. Gelukkig schoten de gasten uit een corner de bal in eigen goal, wat 1-3 op het scorebord bracht. Hierna viel de 2-3, waarna Minse met een verwoestende uithaal voor de 2-4 zorgde. En vanaf dat moment was het ook voor de neutrale toeschouwer een genot om naar te kijken. De ene aanval was nog mooier en flitsender dan de andere, 2-5 Wytse, 2-6 John, 2-7 James, 2-8 John en de 2-9 was van kaliber buiten categorie, Wytse speelde John aan op de rand van de zestien, John achter het standbeen langs weer naar Wytse, die beheerst de eindstand op het bord liet aantekenen. Een fantastische show, we hebben van jullie genoten vanmiddag. Een groot compliment gaat echter uit naar onze stand-in Wieger Klaver die het werk omgezet heeft om ons uit de brand te helpen, dit zijn kippenvel-momenten en sterk gekeept. Op zo’n manier moeten we wel kampioen worden. Heren van het TWADDE: Wij, Freddy en mijn persoon, WIJ ZIJN SUPER TROTS OP JULLIE.

Doelpuntenmakers: René de Jong, Geale de Haan, James van der Bij, Minze Beerda, Sean Humphries (2) en Wietse van der Land (2).

Kees

Net zoals Kees was ook ik de eerste helft diep onder de indruk van het spel en het teamgevoel wat onze jongens uitstraalden en op zo’n manier zijn wij bijna niet te kloppen. Dit lijkt een gemakkelijke overwinning, maar Drachster Boys was een zeer balvaardige ploeg.

Freddy

VEV ’67 4 – Friese Boys 3                                3-1

Friese Boys VR1 – ONT VR1                (0-1)     1-3

Friese Boys ontving de medekoploper ONT. Dit team had één wedstrijd gelijkgespeeld tegen Noordbergum. Friese Boys had daar kansloos van verloren met 5-0. Een nieuwe strategie werd bedacht om de voormalige 4e klasser ONT het zo moeilijk mogelijk te maken. De zijkanten van het middenveld werden door Tamara en Tjimkje ingenomen en het centrale duo op het middenveld met Julia en Ester moesten de passing onderbreken. Scheidsrechter Jacob Broersma startte ongeveer 14.10 uur de wedstrijd.

In de eerste helft waren de gasten beter, maar de achterhoede met Boukje Hendrika, Teatske, Gwenda en Janna hadden er goed het oog in. Keepster Gemma was attent. De spitsen Minke en Hiltsje schuwden het verdedigende werk niet, maar bij balbezit waren we onnauwkeurig en dat betekende vaak balverlies. Tamara, Minke en Hiltsje hadden al enkele mogelijkheden gekregen, maar gescoord werd er niet. ONT raakte geïrriteerd, vanwege het fysieke spel en gaven commentaar op de scheidsrechter die dat meteen de kop indrukte. Op slag van rust kwam ONT op voorsprong, toen de spits wegdraaide en diagonaal binnenschoot, 0-1.

In de rust werden de spelers weer opgewarmd door thee en chocolademelk en werd hun moed ingesproken. Het weer werd in de loop van de wedstrijd slechter en slechter en ONT kwam ook nog op 0-2. Tjimkje kwam na de aftrap in balbezit door een perfecte bal van Minke en vanaf links omspeelde zij haar tegenstander en in het strafschopgebied schoot zij onberispelijk hard tegen het net met rechts, 1-2. De dames putten weer moed en het bleef spannend, maar de spits maakte acht minuten voor tijd een einde aan de illusies door te scoren, 1-3. Anna viel prima in voor Boukje Hendrika, die later Hiltsje verdienstelijk vervong in de spits. Angelique en Dorina zaten wel op de bank maar vanwege blessures alleen bij nood inzetbaar. Met opgeheven hoofd konden de Friese Boys dames van het veld en volgende week moet er in en tegen medeconcurrent Dokkum worden gespeeld om 12.30 uur

Eastermar C1 – Friese Boys C1                        2-6

Nu was Eastermar onze tegenstander. We moesten het vandaag zonder Peter en Rinse doen. In het begin van de wedstrijd waren wij die de kansen kregen, maar scoren lukte ons niet. We waren niet balvast en konden niet ons spel spelen, want Eastermar maakte het ons moeilijk en zo stond het tot de rust 0–0.

Na de rust was het een ander Friese Boys. Er moest wat gebeuren. We wilden niet verliezen en zo wist Remi de score te openen door de bal bij de keeper door de benen te spelen, 0-1. Door deze goal voelden we ons sterker en hielden goed balbezit. Een goede kaats van Heinze weer op Remi zorgde er voor dat Remi de tweede goal ook kon maken, 0-2. Even later was het Eastermar die een vrije trap kreeg en wist te scoren. Ze waren weer terug in de wedstrijd, 1-2. We moesten nu weer, dat lukte even later door een goede voorzet van Pieter op Matthias en die schoot goed in, 1-3. Onze verdediging kreeg vandaag versterking van Jelmer omdat Peter er niet was. Jelmer weet ook wat scoren is. Hij kon de 1-4 maken doordat hij meeschoof naar voren. We waren nu op dreef en door een goede voorzet van Pieter, waardoor hij uitviel door een trap van een verdediger, wist Nick de 1-5 te maken. We lieten even later wat ruimte liggen op het middenveld en daar was het de spits van

Eastermar die de 2-5 maakte. De wedstrijd liep ten einde. Remi was voor Pieter in het veld gekomen, die zette een bal goed voor en Nick wist zijn tweede goal te maken in deze wedstrijd 2 -6. Een verdiende uitslag en belangrijke punten.

Doelpuntenmakers: Remi Kootstra (2), Nick Lautenbach (2), Jelmer Brinkman en Matthias Scholtus.

Friese Boys D1 – Bergum BCV Comb. D5        10-0

Friese Boys D2 – Zwaagwesteinde D4              1-6

VIOD E1 – Friese Boys E1                               3-2

Nadat we vorige week niet hoefden te voetballen mochten de spelers van de E1 vandaag weer de groene wei in en moesten ze het opnemen tegen VIOD E1. We moesten het deze morgen zonder de zieke Luutsen zien te klaren. Om half elf werd er begonnen aan deze wedstrijd en werd al snel duidelijk dat VIOD iets feller was dan ons en liepen wij vaak achter de feiten aan. De duels werden vaker door VIOD gewonnen. Mede daardoor kwamen we dan ook snel op een 1-0 achterstand te staan en voor we het wisten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 2-0 kwamen we steeds beter in ons spel en werden er steeds meer duels gewonnen en kwamen eindelijk de ballen aan bij een medespeler. Als het spel beter gaat komen de doelpunten vanzelf. Via een strakke voorzet van Oane wist Jelle er schitterend de 2-1 te scoren en werd het weer een spannende partij. Toch scoorde VIOD net voor rust nog éénmaal, dus gingen we de rust in met 3-1.

In de rust werden de nodige dingen besproken wat er allemaal fout was gegaan. De tweede helft kwamen we als heel andere ploeg in het veld dan de eerste helft. We lieten het kaas niet meer van ons brood eten en wat er in keeper Tjipke zijn ranja heeft gezeten weten we niet, want hij heeft een paar perfecte reddingen verricht. Halverwege de tweede helft wisten we de stand weer naar 3-2 te brengen. Roan nam de bal via het middenveld mee naar voren en wist de bal voor de voeten van Jelle te krijgen en hij wist de bal voor de tweede keer in het netje te scoren. Na dit doelpunt wilden we natuurlijk meer en gingen we in eerste instantie voor een gelijkspel en de kansen hebben we hier ook voor gekregen, maar de bal wilde er op één of andere manier niet meer in. De scheidsrechter zag dit natuurlijk ook gebeuren en besloot daarom met nog vijf minuten te spelen dat het zo wel genoeg was.

Conclusie een partij die twee kanten kende: een eerste helft waar we onder de maat speelden en een tweede helft waar we ons weer van onze beste kant lieten zien. Ze hebben het in het betaalde voetbal altijd over de Man of the Match. Nou dan was zeker deze wedstrijd de Man of the Match keeper Tjipke.

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Jelle Tjipkema.

Friese Boys E2 – VIOD E2                               9-0

Een wedstrijd waarin Friese Boys de betere ploeg was en een simpele overwinning boekte.

Doelpuntenmakers: 1-0 Ljibe, 2-0 Klaas, 3-0 Jan Peter, 4-0 Nick, 5-0 Ljibe, 6-0 Nick, 7-0 Ale Geart, 8-0 Jan Peter, 9-0 Nick.

Volgende week uit tegen de koploper Dokkum E1 9.00 uur, vertrek 8.15 uur.

Drachtster Boys E10 – Friese Boys E3 (1-6)     1-11

Vandaag ging de reis voor de competitie naar Drachten, waar om 11.20 uur moest worden gestart. Drachtster Boys E10 staat op de vijfde plaats met negen punten uit zes wedstrijden. Friese Boys was net op tijd en zonder de warming-up konden de jongens na een zeer korte wedstrijdbespreking beginnen. Randy Veenstra was afwezig. Met acht spelers en de jarige Marten Pilot in ons midden werd er acht tegen acht gespeeld. Onder leiding van een jonge scheidsrechter werd onder miezerige weersomstandigheden afgetrapt. Het veld had twee lijnen. Één lijn voor het gehele voetbalveld en een lijn voor de pupillen. De keeper stond bijna tegen de buizen aan en het nemen van een corner was bijna onmogelijk. Nick en Ljibbe Sicco hadden al een wedstrijd in de benen en moesten de volledige wedstrijd spelen.

Friese Boys begon goed aan de wedstrijd. Marten en Nick waren dichtbij, maar de keeper was uit het goede hout gesneden. Na tien minuten werd de score geopend door individuele actie van Nick, die koelbloedig afrondde, 0-1. Een mooie combinatie tussen Jesse en Marten belandde bij Oane, die naast schoot. De thuisclub kwam op gelijke hoogte toen de verdediging voor de spits stond en bij een diepe bal net te laat was. Keeper Douwe Jan was dichtbij, maar de bal rolde onder hem door en de gelijkmaker was een feit, 1-1. Friese Boys ging op jacht naar een voorsprong en Ljibbe Sicco zorgde na een onderschepping met een schot voor 1-2. Aanvoerder Marten werd door Nick alleen voor de keeper gelanceerd, helaas miste hij op nipt. Daarna maakten Nick en Marten aan de illusie van Drachtster Boys een eind door uit individuele acties te scoren, 1-4. De thuisclub kwam bijna niet meer op de helft van Friese Boys en de druk nam toe op het doel van de gastheren. Jesse, Ljibbe Sicco en Nick misten kansen en de corners kwamen niet geheel uit de verf. Een uittrap van de doelman werd door Nick opgepikt en binnengeschoten, 1-5. In de 21e minuut werd een voorzet uit een combinatie van Nick en Oane aangeraakt door een speler van Drachtster Boys en 1-6 was een feit. Douwe Jan had inmiddels een stoel gekregen van zijn vader en zat tot aan de rust naast het doel.

De rust werd onder het genot van ranja op het veld doorgebracht. Na vijf minuten ging de wedstrijd weer verder. Alras werd er gescoord door Nick, die een bal oppikte een tegenstander omspeelde en de nieuwe keeper passeerde, 1-7. Uit corners waren Pieter (lat) en Luut dichtbij een goal, maar alle spelers van de thuisclub stonden ervoor. Nick knalde ook bijna raak, maar zijn inzet kwam tegen Marten zijn benen en ging er op onverklaarbare wijze niet in. Een onderschepping van Nick werd van dichtbij doeltreffend afgerond, 1-8. In de tiende minuut werd een inzet van Friese Boys door een speler met de hand uit het doel getikt. Het leek een strafschop te worden, maar de jonge scheidsrechter besloot een corner te geven. Friese Boys maakte zich daar even druk om en ging daarna weer verder. Een schot van Ljibbe Sicco werd uitstekend gered door de keeper. Pieter tikte daarop de corner van Ljibbe Sicco binnen 1-9. Een ingooi van Luut kwam bij keeper Douwe Jan, die vanaf de zestiende minuut ook mee ging voetballen. Hij gaf een pass op Ljibbe Sicco, die doorspeelde op Oane en zijn actie belandde bij Marten, die beheerst scoorde, 1-10. Keeper Douwe Jan liet de thuisclub schrikken toen hij vlakbij de keeper ging staan bij een corner. De spelers vroegen aan de scheidsrechter of dit mocht en dit werd bevestigd. Nick raakte nog de lat uit een klutssituatie. Het slotakkoord kwam uit een combinatie van Ljibbe Sicco en Nick, waarvan spits Marten van dichtbij kon profiteren, 1-11.

De strafschoppenserie werd met 2-0 gewonnen door Friese Boys. Friese Boys blijft ongeslagen en speelt volgende week tegen de nummer twee SJO Broekster Wâlden E3 die één nederlaag moest incasseren. Bij winst is Friese Boys officieus kampioen.

Doelpuntenmakers: Nick de Graaf (5), Marten Pilot (3), Ljibbe Sicco Bakker, Pieter Pel en een eigen doelpunt.

Friese Boys E4 – Dokkum E2                           1-11

Tegen de bovenste. Een team dat al seizoenenlang samenspeelt. We voetbalden goed mee en kregen ook kansen. Alleen de kansen van Dokkum gingen er de eerste helft wel in en de kansen van Friese Boys gingen naast, over of tegen de keeper. Toch was de overwinning niet onterecht. Schotkracht en overspelen kwamen er bij Dokkum veel beter uit dan bij Friese Boys. Ruststand 0-6.

Na een opleving in de tweede helft, waarin we zelfs scoorden, waren er mogelijkheden om de achterstand verder te verkleinen. De goal van Bauke Jan was er één om in te lijsten. Vanaf links een mooie geplaatste bal in de verste bovenhoek. Helaas waren er teveel spelers bij Friese Boys die onder hun niveau presteerden en langzaam kon Dokkum weer terugkomen in de wedstrijd. Na nog eens twee tegengoals was de veerkracht bij Friese Boys verdwenen. Goede wedstrijd gespeeld door Jente en Rik. Ook beide keepers deden het naar hun vermogen, maar duidelijk is dat zowel Wolter als Jens (nog) geen echte keepers zijn. Wolter speelde overigens een prima tweede helft als voorstopper. De penalty’s werden gewonnen met 4-2.

Doelpuntenmaker: Bauke Jan van der Veen.

Friese Boys ME1 – VVT ME1                           4-0

In Twijzelerheide is laatst verloren met 1-0, maar toen bleek al dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Daarom vandaag een spannende wedstrijd! Friese Boys speelde goed vandaag. Er werd goed overgespeeld en de meiden durfden de bal ook af te pakken, wat resulteerde in

een 1-0 van Bette, de 2-0 van Doutsen K. en de 3-0 van Bette.

Na de rust gingen we door met het goede spel. VVT kreeg ook een paar kansen, maar gelukkig kregen we geen goals tegen. Ook Friese Boys miste een paar kansen, maar er werd goed samengespeeld en dat gaf Romy de mogelijkheid om de 4-0 te scoren. Onze tweede overwinning is een feit! Goed gespeeld meiden!!

Doelpuntenmaaksters: Bette Bijleveld (2), Doutsen Kazimier en Romy Sikma.

Friese Boys F2 – ASC F1                                 0-18

Jistrum F1 – Friese Boys F3                            5-1

Doelpuntenmaker van de wedstrijd: Ilian Egeh.

Kootstertille MP1 – Friese Boys MP1               2-1