HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys.

FVVK toernooi E3 pupillen

Het programma van de E-pupillen van 8 december werd ingehaald in Kollum. Helaas had Friese Boys E3 een dubbele boeking, want een deel van de spelers ging naar Driesum voor een toernooi met Buitenpost. Luut Faber, Pieter Pel en Jesse van Wieren kregen gezelschap van de E4-spelers Marwan Egeh, Daniël Noorlander, Jente Klaver. Keeper van E1, Tjipke Bosma, werd als speler en keeper gebruikt.

Dit nieuwe team moest de eerste wedstrijd aantreden tegen Kollum E3, die de eerste wedstrijd van Friese Boys E2 had gewonnen, dus een geduchte tegenstander. Friese Boys nam verrassend de leiding. Daniël rondde een combinatie met Marwan prima af. Daarna werd keeper Tjipke getest en in de slotfase kwam Kollum verdiend op gelijke hoogte, 1-1.

De tweede wedstrijd moest er gespeeld worden tegen Kollum E4. Marwan zette Friese Boys met een bekeken schuiver op voorsprong. Keeper Pieter kreeg twee minuten voor tijd een corner niet onder controle en het werd 1-1. Dit was ook tevens de eindstand.

De derde wedstrijd was tegen De Lauwers en Jesse kreeg een handvol kansen, maar de keeper en de paal stonden in de weg. Keeper Pieter hield zijn doel schoon en zo werd het derde punt behaald. Luut Faber speelde verdedigend een prima toernooi.

De laatste wedstrijd moest tegen Friese Boys E2 gespeeld worden en dat team staat bovenaan na één nederlaag en twee klinkende overwinningen. Friese Boys E2 was een maatje te groot en won verdiend met 2-0. Keeper Tjipke kon er weinig aan doen. Coaches Hielke en Luther waren wel tevreden, maar drie gelijke spelen dat schiet niet op. De spelers van E4 en E1 hartelijk bedankt voor het spelen van de wedstrijden voor Friese Boys E3.

Zaterdag 2 februari moeten de spelers, begeleiders, ouders vroeg uit de veren want de eerste wedstrijd wordt om 8.00 uur gespeeld door Friese Boys E2. De eerste wedstrijd van E3 wordt om 8.24 uur gespeeld tegen Kollum E3.

 

Uitslagen:

Kollum E3 – Friese Boys E2                 2-0

De Lauwers E2 – Kollum E4                  1-0

Friese Boys E3 – Kollum E3                 1-1

Friese Boys E2 – De Lauwers E2          2-0

Kollum E4 – Friese Boys E3                 1-1

Kollum E3 – De Lauwers E2                  0-0

Friese Boys E2 – Kollum E4                 2-0

De Lauwers E2 – Friese Boys E3          0-0

Kollum E4 – Kollum E3                         1-3

Friese Boys E3 – Friese Boys E2          0-2

 

Stand:

1. Friese Boys E2         4-9       (6-2)

2. Kollum E3                4-8       (6-2)

3. De Lauwers E2         4-5       (1-2)

4. Friese Boys E3         4-3       (2-4)

5. Kollum E4                4-1       (2-7)

 

Zaterdag twee toernooien voor Friese Boys E3: Het FVVK toernooi in Kollum (Pieter, Luut, Jesse) en een toernooi in Driesum/Wouterswoude. De organisatie was in handen van Buitenpost.

 

Toernooi te Driesum/Wouterswoude

 

Het team wat afreisde naar Driesum was: Marten, Ljibbe Sicco, Nick, Randy, Douwe Jan en Oane. Dit onder leiding van coach Durk Pilat en trainer Willem Merkus. Om 10.00 uur konden onze jongens los. Speeltijd 15 minuten per wedstrijd. Er werd vijf tegen vijf gespeeld, dus één wissel speler.

 

Friese Boys E3 – Buitenpost E3           1-1

Friese Boys E3 moest het direct al opnemen tegen de geduchte tegenstander Buitenpost E3. De eerste kans was voor Randy, zijn schot was voor de keeper geen probleem. Ljibbe probeert het ook vanaf de middellijn snoeihard op de keeper, maar weer stond de keeper goed op zijn plaats. Vanaf de linkerkant een pass van Oane op Ljibbe, die haalde uit, de keeper stond weer in de weg. Het zou blijken dat de spelers goed aan elkaar gewaagd zijn, toch kreeg Friese Boys de meeste kansen, maar ja, die keeper!! Nick mocht ook een paar keer een schot lossen op de keeper, maar trof ook geen net. Na een verre intrap kon Oane de bal niet goed controleren en schoot naast, waarna Buitenpost uitbrak, maar Douwe Jan hield stand. De Boys kwamen weer opzetten. Nick schoot hard op doel, maar de bal werd geblokt. Het kleine goudhaantje was er weer als de kippen bij, maar Marten miste nipt. En ja, zoals altijd, als je zelf niet scoort dan doet de tegen partij dat wel, 0-1. Bij Buitenpost hun actie raakte onze keeper geblesseerd, er moest gewisseld worden en Marten ging op goal.

Toen gebeurde er iets merkwaardigs, onze trainer zijn dochters kwamen binnen en dat werd door sommige spelers als zeer positief ervaren. Maar we moesten nog wel even aan de bak om een punt te pakken. Ljibbe had het op de heupen en tikte na goed combinatiespel 1-1 binnen. De slotfase werd nog spannend, een uitbraak van Buitenpost, maar keeper Marten was goed bij de les.

 

VIOD E2 – Buitenpost E4                     0-3

 

Na elke twee wedstrijden was er tien minuten rust.

 

Buitenpost E4 – Friese Boys E3           0-3

De tweede wedstrijd van Friese Boys was tegen Buitenpost E4. Keeper Douwe was weer fit genoeg om te spelen. De Boys begonnen weer goed. Met een pass van Ljibbe op Oane, Oane weer op Ljibbe, Ljibbe weer breed op Oane en Oane miste net. De Boys hadden goed combinatiespel. Nick omspeelde een paar tegenstrijders en zag dat Randy vrij stond, maar die miste helaas. Een uitbraak van Buitenpost, een schot op Douwe, die stopte maar in de rebound moest Nick nog zeer nuttig werk doen anders lag de bal binnen. We moesten goed aan de bak. Uit de corner schoot Ljibbe op de paal, het daaropvolgende schot was voor Nick, vanaf links, die hard binnen schoot, 0-1. Daarna een snelle pass van Marten vanaf de zijkant op Nick, net naast. De daaropvolgende goede actie van Ljibbe op Marten en die wist daar wel raad mee, door de keeper zijn benen, een panna, 0-2. Oane werd even later neergehaald en de daarop gegeven vrije trap werd door Ljibbe in de muur gewerkt. Randy kreeg de bal van Marten in de benen, maar mikte naast. Halverwege de speeltijd had Nick een paar mooie acties, maar miste scherpte. Het spel ging toen snel op en neer. Nick gaf een goede pass op Randy, die controleerde de bal goed, maar schoot over. Oane ging over de vleugel, passte op Marten en die schoot snoei hard binnen, 0-3. Weer een mooie actie van Ljibbe op Nick en die op zijn beurt Marten weer bereikte, maar nu stond de keeper goed met de benen bij elkaar. Eindstand 0-3.

 

VIOD E2 – Buitenpost E3                     0-9

 

Buitenpost E3 – Buitenpost E4 2-1

 

Friese Boys E3 – VIOD E2                   10-1

Doordat Buitenpost nipt had gewonnen was het vrijwel zeker dat zij vandaag zou gaan winnen. Nu moesten wij het opnemen tegen VIOD E2. Maar ja, de wedstrijd was nog geen 20 seconden oud en wij stonden al met 1-0 achter. Friese Boys E3 zou Friese Boys niet zijn om daar iets tegenover te zetten. Het leek wel of kregen we vleugels. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Een pass van Marten op Oane, 1-1, Oane 2-1 en Oane 3-1. De notulist kon het even niet bijbenen. Weer een goede actie van Marten op Nick, net naast. Een terug speelbal van Ljibbe op Douwe, die op de middellijn stond, in plaats van in het doel. Hij knalde net over. Een mooie actie van Nick, hij zag dat Marten vrij stond en die tikte mooi binnen, 4-1. Een verre inworp van Douwe op Nick, 5-1. De jongens hadden goed in de gaten als ze eerste wilden worden dan moest er veel gescoord worden. Waarna weer een goede pass van Nick op Ljibbe, die prachtig binnen schoot, 6-1. Randy passte op Ljibbe, Ljibbe omspeelde zijn tegenstander en zag dat Marten vrij stond en Marten alleen voor de keeper is meestal raak, 7-1. Ljibbe weer goed op Nick en haalde uit, 8-1. Nick weer met een fraaie actie, 9-1. Mooi spel van Marten op Ljibbe en Ljibbe op Oane en die stond op scherp, 10-1. Van harte jongens, het was weer een lust voor het oog om naar te kijken.

 

Doelpuntenmakers hele toernooi: Ljibbe Sicco (2), Marten (4), Nick (4) en Oane (4).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button