Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys Friese Boys 1 – De Lauwers 1                          5-1

Doelpuntenmakers: Sietse Hoogsteen, Eelke Venema, Arjen Bosma (2) en Wietse v.d. Land.

Friese Boys B1 – Buitenpost B2                       11-1

Friese Boys C1 – Kollum C2                            12-0

Na een periode waarin we konden genieten van de sneeuw en ijspret stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van 2013 weer op het programma. De tegenstander Kollum kon deze competitie nog geen potten breken en staat dan ook in de onderste regionen. Friese Boys, die Matthias moest missen vanwege een blessure, kreeg in het begin van de wedstrijd Tjalling naast hem te zitten met eveneens dezelfde blessure. De roodwit-hemden gingen voortvarend van start en scoorden in de eerste minuten direct de 1-0. Een voorzet van Pieter werd door een verdediger in eigen goal gewerkt. Klaas Ate nam kort daarna de tweede goal voor zijn rekening en liet het net bollen voor de 2-0. Na enkele grote kansen was het weer raak. Pieter kwam van rechts en liet het leer achter de Kollumer-goalie verdwijnen, dus 3-0. Heel Kollum stond in hun 16-meter gebied te verdedigen, waar de keeper van Kollum enige goede reddingen verrichtte, toch kon hij niet voorkomen dat Klaas Ate de 4-0 in kon schieten. De soms meeopkomende verdediger Tjeerd Jurre wist zich goed vrij te spelen en rondde deze aanval keurig af met de 5-0. Verdediger Peter dacht: “Wat Tjeerd Jurre kan kan ik ook” en bracht de ruststand op een 6-0.

In de rust werd afgesproken op deze voet verder te gaan en daarbij nog iets sneller te spelen. Na enige tijd spelen in de tweede helft wist Remi de ban weer te breken en zo de 7-0 binnen te werken. Weinig wisselspelers bleven er over, want ook Jelmer moest het veld in de eerste helft verlaten met een blauwe teen, maar de boys gingen vrolijk verder en nu was het Heinze, die zijn goaltje meepikte en de 8-0 achter zijn naam kon schrijven. De goaltjesmachine haperde daarna enige tijd en zo werden er te veel kansen gemist, maar de jongens wilden de dubbele cijfers halen en zetten nog even aan. Zo was het Pieter, die een doeltrap opving en aantal passen meenam en uithaalde voor de 9-0. Kort daarna was het Remi die de dubbele cijfers op het scorebord kreeg door de 10-0 binnen te werken. Klaas Ate vond 10-0 nog niet genoeg en schoot loeihard via de onderkant lat binnen, 11-0. Een terugspeelballetje op Heinze in het Kollumer-doelgebied werd er door hem zonder twijfel keihard ingeschoten, zodat de eindstand op een 12-0 kwam te staan. Weer drie puntjes erbij plus een goede aanvulling van het doelgemiddelde.